+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A turizmust is élénkíti a kutyás fürdetőhely
2019. szeptember 5. csütörtök 16:13 - Keszthely
A turizmust is élénkíti a kutyás fürdetőhely
Mintegy 60 kutya és gazdi vett részt a Kutyabarát.hu által szervezett sétán szerdán délután. A Fő tértől a kastélyparkig tartó programon az érdeklődők számos információt tudhattak meg a megvalósítandó Keszthelyi Kutyás Park és Fürdetőhelyről. Elhangzott, a tervezetben számos más elem is helyet kapott.

A Fő térről indultak útnak a kutyások. A Kutyabarát.hu tulajdonosai közös sétára invitálták a gazdikat és a négylábúakat, ahol számos információt megosztottak a kutyás élményparkhoz kapcsolódóan. A programon fajtatiszta és keverék ebek is részt vettek, ami azonban közös volt bennük, hogy mindannyian családtagnak számítanak. Éppen ezért gazdáik számára fontos, hogy a strandolás élményét is megoszthassák velük.

„Azért veszünk részt ezen a sétán, mert szerencsére én úgy vettem észre, hogy a mai embereknek már más a kutyatartás, mint régen volt, a kutya ma már családtag szerencsére hazánkban is. ha már van egy természetes tavunk, van egy természetes vizünk, őket miért ne engednénk be? A kutya nem szemetel, a kutya nem piszkít a vízbe, én nem gondolom, hogy bármi akadálya lehetne annak, hogy ők fürödhetnének.” - mondta az egyik gazdi, Shmiliár Eszter.

A sétán elhangzott, Keszthely önkormányzata nyár elején döntött arról, hogy a Kutyabarát.hu megvalósíthatja és üzemeltetheti a fürdetőhelyet. Mindennek komoly jogszabályi előírásai vannak, így olyan helyszínt kellett találni, amely megfelel a törvényi szabályozásoknak, Mindemellett a Kutyabarát.hu pályázata számos más elemet is tartalmaz.

„Egyértelműen a kutyabarát turizmust is fejlesztjük ezzel, hiszen nem csak a főszezonra, hanem az elő- és utószezonra is tervezünk. Tehát a helyi vállalkozásoknak egy olyan plusz bevételt tudunk ezzel a parkkal szolgáltatni, amit eddig nem tudtak megteremteni. Ezen kívül tematikus rendezvényeket szervezünk, legyen az jótékonysági vagy szórakozási lehetőséggel bíró rendezvény. Támogatjuk a felelős kutyatartást itt Keszthelyen, többek között – ahogy a vállalásaink között is szerepel – a helyi iskoláknak edukációs előadásokat tartunk felelős kutyatartás illetve állatvédelem témakörében, és a helyi állatvédő, állatmenhelyeket is támogatjuk.” - tájékoztatott Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu alapító tulajdonosa.

A kutyás séta végállomása a Festetics-kastély parkjában volt, amely egyike a város kutyabarát helyszíneinek. A résztvevők beszélgettek egymással, megosztották a tapasztalataikat. A kastélyparkban közös fénykép is készült ebekről és gazdáikról. A kutyás élménypark várhatóan 2020 májusában nyitja meg kapuit, a területet kutyások és nem kutyások egyaránt használhatják majd.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus