+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Balaton Off Road Fesztivál
2019. szeptember 4. szerda 19:02 - Gyenesdiás
Balaton Off Road Fesztivál
Nyár zárásként rendezték meg a terepautózás szerelmeseinek az első Balaton Off Road Fesztivált Gyenesdiáson. A nehéz terepen kortól,nemtől függetlenül mindenki kipróbálhatta vezetési képességeit. A rendezvényre az ország egészéből érkeztek off roadosok.

Első alkalommal rajtolhattak Gyenesdiáson  épített terepen az off roadosok a nyár utolsó napjaiban.A fesztiválra az egész országból érkeztek autósok,hogy az 500 méteres nehéz terepen megmérettessék autójukat és vezetési képességüket.  A fesztivál 2. napján a szuper kupáért folyt a versengés. A terepautózás szerelmesei, az extrém kalandorok bátran vágtak neki a pályának Mindenki  a legrövidebb idő alatt szerette volna teljesíteni a távot. A meleg ,a por  sem riasztotta el a fesztiválozókat a szervezők örömére.

"Mi évek óta tárgyaltunk a helyi önkormányzattal és a helyi Tourinform Irodával,a Ny-Balatoni Tourinform Irodával együtt ,hogy egy nagyobb méretű terepjárós rendezvényt meg csináljunk ahol márka függetlenül bármilyen terepjáróval, a kortól mindentől függetlenül il. quadokat is várunk és fogadtunk,bárki eljöhet."-mondta a főszervező Horváth Balázs.

A terepjáró sport  gyakorlói között akadt olyan is aki nagy lelkesedéssel érkezett Gyenesdiásra, bár öt éve  szinte minden hazai terepversenyen részt vett, nem tudott  rajtvonalhoz állni.

"Sajnos az autónk eleje megszakadt,úgy,hogy most a szuperkupán már nem tudunk indulni,de az eddigi versenyek jól sikerültek,de sajnos ez van,de hát ez ezzel jár."- mondta szomorúan a balatonöszödi Winkler Dávid.

Az ember és természet alkotta terepen ügyességet és autót  próbáló akadályokat küzdöttek le az offroadosok.  A nehezen leküzdhető  emelkedőkön ,dombokon versenyt autóztak az idővel. Mert az idő számított. Rövid idő alatt teljesíteni változatos terepviszonyok között. Az első Balaton Off Road fesztiválon 180 off roados vett részt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyiekkel, Keszthelyért kíván dolgozni képviselőtársaival az újdonsült polgármester.
 
A településen negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Lukács Művésztelepet 9 alkotó részvételével.
 
Az ágazatról tartottak konferenciát Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az év első nyolc hónapjában 220 esetben jártak el a halőrök.
 
Megkezdődött a kikötőkben a hajók téliesítése.
 
Négy csapat versenyzett a KÖZGÁZ vándor kupáért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó