+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ingyen kapták a tankönyveket az általános iskolások
2019. szeptember 2. hétfő 14:26 - Keszthely
Ingyen kapták a tankönyveket az általános iskolások
Mintegy 13 millió tankönyvet szállítottak ki 4091 oktatási intézménybe ebben az évben. A Magyar Posta tájékoztatása szerint minden iskolába időben megérkeztek a tankönyvek. Ettől az évtől az alapfokú intézmények tanulói és a középiskolák elsős diákjai ingyenesen juthattak a kötetekhez. Az Egry József Általános Iskolában, a tanév első napján osztották ki az új tankönyveket.

Az idei tankönyveket kapják meg a negyedikesek az Egry József Általános Iskolában. Az elmúlt évekkel ellentétben idén a tanév első napján osztották ki a pedagógusok a könyveket és munkafüzeteket a gyerekeknek. A diákok érdeklődve vizsgálták meg az új taneszközöket, melyek a júniusig tartó időszakban lesznek segítségükre.

„Nagyon vártam és nagyon izgalmas, hogy minden évben új tankönyveket kapunk és én nagyon izgultam, hogy milyent kapunk ebben az évben.” - mondta el Kocsis Ádám.

A hetedikesek órarendjébe új tantárgyak is kerülnek idén. A kémia és a fizika egyelőre még ismeretlen a számukra, ezekbe a tankönyvekben is érdeklődve lapoztak bele, de a már jól ismert tantárgyak könyveit is kíváncsian nézték át.

„Egy kicsit már vártam az iskolát és már megnéztem az irodalom tankönyveket és Petőfi Sándort már ismerem.” - osztotta meg Viniczai Míra Laura.

A megrendelt tankönyvek közül szinte mindegyik időben megérkezett az intézménybe. Pótlásra azoknál a tanulóknál lesz majd szükség, akik június után iratkoztak be az iskolába, számukra a könyvtárban megtalálható tankönyveket adják ideiglenesen oda. Ettől az évtől minden alapfokú intézmény tanulója térítésmentesen kaphatja meg a tanköteteket.

„Az első kilenc évfolyamon ingyenesek a tankönyvek, tehát ez azt jelenti, hogy általános iskolában elsőtől nyolcadik osztályig mindenki ingyen kapja meg a tankönyveket. A szülők válláról levették ezt a terhet, nem kell fizetni senkinek sem a tankönyvekért.” - ismertette Sári Tünde.

Országosan idén 13 millió tankönyvet osztottak ki a pedagógusok a diákoknak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint jövő évtől a köznevelésben minden gyermek számára biztosítják térítésmentesen az eszközöket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus