Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / 69 futamban vettek részt az önkéntes tűzoltók
2019. aug. 26. hétfő | Balatongyörök
69 futamban vettek részt az önkéntes tűzoltók
Hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak ki szombaton a balatongyöröki nagy parkolóba. Most nem egy szerencsétlenséghez kellett kiérkezniük, 9. alkalommal rendezték az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokságot. Az eseményre határon túli lánglovagok is érkeztek.

A gyorsaság és a precizitás voltak a fő szempontok a bajnokságon. A balatongyöröki forduló a nyolcfutamos verseny hetedik állomása, melyen, női, retro és modern kategóriában indulhattak a lánglovagok. Ebben az évben 7 magyar nemzetiségű felvidéki társaság is indult.

„Nem először vagyunk itt, ez egy ilyen nagyon régi kapcsolat, hogy idejárunk Balatongyörökre versenyre. Évekkel ezelőtt érkezett egy felkérés, hogy képviseljük Felvidéket ezen a tűzoltóversenyen.” - ismertette Dr. Fehér Ferenc.

A tűzoltók évek óta járnak a versenyekre, amelyeken mindenki szeretné a legjobb teljesítményt nyújtani. A csapatok összeszokott felállásban szerelték össze a tömlőket. A tűzoltósportok körében a kismotorfecskendő-szerelés az egyik legösszetettebb, hiszen szükség van a fordulók között az eszközök folyamatos karbantartására, másrészt a precíz célzásra egyaránt. A versenyhez mindenkinek a saját felszerelését kellett elhoznia, csapatonként 7 fő vehetett részt a gyakorlatban.

„Nálunk másfajta szivattyúkat használnak, illetve a tömlők átmérője is keskenyebb és ezzel jobb időket lehet elérni.” - mondta el Alföldy József.

Az eseményt minden évben a Györöki Hamutiprók Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezi. Idén a bajnokságon 38 csapat összesen 69 futamon vett részt. A résztvevők száma is azt mutatja, hogy az ország egyik legnívósabb rendezvényét tudták megszervezni. A programról a Zala Megyei Tűzoltószövetség elnöke is elismerően beszélt.

„Ez Magyarországnak a legnagyobb önkéntes tűzoltó rendezvénye. De azt gondolom, tűzoltó rendezvények közül is megállja a helyét, szerintem az első 5-ben simán benne van. És ami még nagyon fontos, én azt szoktam kiemelni mindig a megnyitókor, hogy a legnagyobb és a legszebb helyszínnel a legszebb tűzoltóverseny is a balatongyöröki.” - osztotta meg Strázsai Zoltán.

A rendezvény egész napon át zajlott. A versenyen végül női kategóriában a Becsehely ÖTE csapata, míg a modern és retro kategóriában Szilas község tűzoltói bizonyultak a legjobbaknak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 24. szerda 19:15 | Keszthely
Csaknem 26 milliós támogatásban részesültek a zalai önkéntes tűzoltó egyesületek – írja honlapján a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
| 2023. aug. 1. kedd 16:01 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Strázsai Zoltán, a Zala Megyei Tűzoltószövetség elnöke
| 2022. aug. 2. kedd 17:29 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Strázsai Zoltán a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke.
| 2020. júl. 2. csütörtök 14:24 | Hévíz, Alsópáhok
Működésre és felszerelésekre költhetik el az elnyert összegeket.
| 2022. aug. 2. kedd 16:40 | Balatongyörök
Interaktív tűzoltónapot tartottak a Györöki Hamutiprók.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.