+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 69 futamban vettek részt az önkéntes tűzoltók
2019. augusztus 26. hétfő 16:41 - Balatongyörök
69 futamban vettek részt az önkéntes tűzoltók
Hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak ki szombaton a balatongyöröki nagy parkolóba. Most nem egy szerencsétlenséghez kellett kiérkezniük, 9. alkalommal rendezték az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokságot. Az eseményre határon túli lánglovagok is érkeztek.

A gyorsaság és a precizitás voltak a fő szempontok a bajnokságon. A balatongyöröki forduló a nyolcfutamos verseny hetedik állomása, melyen, női, retro és modern kategóriában indulhattak a lánglovagok. Ebben az évben 7 magyar nemzetiségű felvidéki társaság is indult.

„Nem először vagyunk itt, ez egy ilyen nagyon régi kapcsolat, hogy idejárunk Balatongyörökre versenyre. Évekkel ezelőtt érkezett egy felkérés, hogy képviseljük Felvidéket ezen a tűzoltóversenyen.” - ismertette Dr. Fehér Ferenc.

A tűzoltók évek óta járnak a versenyekre, amelyeken mindenki szeretné a legjobb teljesítményt nyújtani. A csapatok összeszokott felállásban szerelték össze a tömlőket. A tűzoltósportok körében a kismotorfecskendő-szerelés az egyik legösszetettebb, hiszen szükség van a fordulók között az eszközök folyamatos karbantartására, másrészt a precíz célzásra egyaránt. A versenyhez mindenkinek a saját felszerelését kellett elhoznia, csapatonként 7 fő vehetett részt a gyakorlatban.

„Nálunk másfajta szivattyúkat használnak, illetve a tömlők átmérője is keskenyebb és ezzel jobb időket lehet elérni.” - mondta el Alföldy József.

Az eseményt minden évben a Györöki Hamutiprók Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezi. Idén a bajnokságon 38 csapat összesen 69 futamon vett részt. A résztvevők száma is azt mutatja, hogy az ország egyik legnívósabb rendezvényét tudták megszervezni. A programról a Zala Megyei Tűzoltószövetség elnöke is elismerően beszélt.

„Ez Magyarországnak a legnagyobb önkéntes tűzoltó rendezvénye. De azt gondolom, tűzoltó rendezvények közül is megállja a helyét, szerintem az első 5-ben simán benne van. És ami még nagyon fontos, én azt szoktam kiemelni mindig a megnyitókor, hogy a legnagyobb és a legszebb helyszínnel a legszebb tűzoltóverseny is a balatongyöröki.” - osztotta meg Strázsai Zoltán.

A rendezvény egész napon át zajlott. A versenyen végül női kategóriában a Becsehely ÖTE csapata, míg a modern és retro kategóriában Szilas község tűzoltói bizonyultak a legjobbaknak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Piac záróként rendezték meg a IX. Burgonyanapot.
 
Irodalmi teadélutánon találkoztak Szurovecz Kittivel olvasói Keszthelyen.
 
980 millió forint támogatást nyerhettek idén azok, akik részt vettek a Hungarikum-pályázatokon.
 
A nemzeti összetartozást jelképező szoborral tisztelegtek Trianon 100. évfordulóján.
 
Szeptember 20-án tartották az elsőáldozást a Ranolder iskola tanulóinak.
 
Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, a természeti örökség része a nemzeti identitásunknak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár