+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kárpátaljai gyerekek szereztek élményeket
2019. augusztus 23. péntek 17:41 - Zalaszabar
Kárpátaljai gyerekek szereztek élményeket
30 kárpátaljai fiatal táborozik Zalaszabarban. A gyerekek a Zala Megyei Közgyűlés támogatásával 9 napot tölthetnek el a Holnapocska táborban. A programban szerepel a kalandpark, de a fiatalok felfedezik Zala megye szépségeit is. A gyerekek számára nagy élmény, hogy az anyaországban szerezhetnek életre szóló élményeket.

Nagy élvezettel csúszkáltak a gyerekek a csónakcsúszdán. A Holnapocska táborban 5. alkalommal vesznek részt kárpátaljai fiatalok, akik a 9 nap alatt számos élménnyel gazdagodnak. Nem csak a kalandpark játékait vehetik ilyenkor birtokba, hanem a térség épített és természeti örökségeihez is ellátogatnak. A gyerekek számára nagy élmény az itt töltött idő.        

„Sokfajta csúszda volt, például itt az egyik, a csónakcsúszda, a hófánk. Voltunk több helyen fürödni is. Zobori élménypark, a Kis-Balaton. Annyi sok minden van, hogy nem is tudom összefoglalni egy mondatban, de még kettőben sem.” - mondta az egyik táborozó, Dankánics Alex.

A táborozó gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai. A gyerekek táboroztatásának költségét a Zala Megyei Közgyűlés állja. A megye évtizedek óta kiemelt figyelmet fordít a határon túli kapcsolatok ápolására, a Holnapocska tábort pedig jó lehetőségnek tartják arra, hogy a kárpátaljai gyerekek élményekkel feltöltődve térjenek haza.

„Egy nemzet vagyunk, és nem csak kötelességünk, hanem ez egy olyan feladat, amit szívesen is teszünk. 2016 óta a Zala Megyei Önkormányzat folyamatosan próbál költségvetési forrást biztosítani arra, hogy minden évben 20-30 kárpátaljai fiatal Zala megyébe érkezzen, kifejezetten ebbe a gyönyörű parkba. Egyrészt tanulni, szórakozni.” - emelte ki Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke.

A gyerekek a nemrég átadott Balatoni Hullámvasutat is kipróbálhatták. Idén 30 fiatal érkezett Beregszászról, Beregrákosról, Munkácsról és Dédáról. A tábor célja az élmények átadása mellett, hogy a gyerekek megismerjék Zala megye szépségeit, emellett a magyarság történelmét is tanulmányozhatták a fiatalok.      

„Öt évvel ezelőtt még Ukrajnában háború dúlt és ma sincsen béke. Akkor azt láttuk a híradásokból, a sajtóból és az ismerőseinktől, hogy az ottani gyermekek nem tudnak úgy kikapcsolódni, úgy örülni még a nyári szabadságnak sem, mint nálunk. Azt gondoltuk, ha elhozzuk, és érezhető fizikai távolságra tesszük ezeket a gyermekeket ezektől az eseményektől, és elhozzuk Magyarország egyik legszebb tájára, vagy szerintem a legszebbre, akkor biztos hozzájárulhatunk, hogy egy kicsit kikapcsolódjanak, hogy egy kicsit fellazuljanak és örömteli pillanatokat szerezzenek, és úgy menjenek hazájukba.” - tette hozzá Szabadics Zoltán, a Holnapocska tábor alapító-tulajdonosa.

A Holnapocska tábor alapítói és a Zala Megyei Közgyűlés a Kárpátaljai Cserkész Szövetséggel együttműködve jövőre is szervez tábort a kárpátaljai fiataloknak Zalaszabarban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó