+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Herczegh Anita is meglátogatta a gyerekeket Zánkán
2019. augusztus 23. péntek 16:11 - Zánka
Herczegh Anita is meglátogatta a gyerekeket Zánkán
A hátrányos helyzetű gyermekek szórakozását is segítik az Erzsébet táborok. Hatodik alkalommal érkezhetett Zánkára a gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon 18 lakója. Őket minden évben meglátogatja a köztársasági elnök felesége is. Herczegh Anita szerint a legfontosabb a gyermekek feltöltődése, kikapcsolódása.

Csapatépítő játékokkal készültek a szervezők a gyermekeknek. A gyergyószentmiklósiak táborozását a rendelkezésére álló Köztársasági Elnöki keretből támogatja Áder János. Felesége, Herczegh Anita minden évben látogatást tesz Zánkán, együtt játszik a fiatalokkal.

„Családi háttértől függetlenül minden gyereknek ugyanarra van szüksége. Felhőtlen szórakozásra, kikapcsolódásra, nyáron valami egészen más új élményre hogy feltöltődjenek és új erőre kapjanak és azt hiszen itt az Erzsébet táborban mindezt megkapják, úgyhogy nagyon pozitív élményekkel én is haza és úgy látom ők is.”

A gyermekek a táborozás alatt éjszakai múzeumlátogatáson, vívás bemutatón is részt vehettek. Többüknek korábban is volt lehetőségük ellátogatni a balatoni helyszínre, ahol sok élményben lehetett részük.

„Nem első alkalommal vagyok itt, hanem harmadik alkalommal és nagyon jól érzem itt magamat a táborban.” - mondta el Gál Brigitta.

„Ez nekem már a negyedik táborom, szóval elég otthonosan mozgok már itt, viszont a programok mindig újak és mindig szórakoztatóak.” - tette hozzá Abos Mónika.

A Szent Anna Otthon lakói hatodik éve vehetnek részt az Erzsébet táborokban. Az Otthonban 42 fiatalt nevelnek, közülük idén is 18-an kaptak lehetőséget a kikapcsolódásra.

„A kiválasztás a szerint van, hogy a papírokat hogy tudjuk elrendezni. Ugye a határon át kell hozni a gyerekeket. Eléggé megszigorították az utóbbi években nálunk is azért a gyerekeknek a kiutaztatását. Úgyhogy így általában 18 gyerek, de most készülünk egy kicsit többel. Reméljük, hogy jövőre egy olyan 30 gyereket sikerül elhozni.” - ismertette László Andrea Orsolya.

„Az Erzsébet táborokat a Magyar Kormány finanszírozza. Ez azt jelenti, hogy nekik egy jelképes 1000 forintos regisztrációs díjba kerül, illetve annyiba se, mert akik hátrányos helyzetű régiókból érkeztek, ezt egy ilyen kupon formájában ezt az 1000 forintot is visszakapják.” - osztotta meg Hornyák Tibor.

A táborozási szezon 11 hétig tart, mely augusztus végén zárul. Ezt követően felújítási munkálatok kezdődnek meg az Erzsébet táborok helyszínein, hogy még több gyermek fogadására legyen lehetőségük a következő években.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó