+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Iskolakezdés: több tízezer forintba kerülhet
2019. augusztus 22. csütörtök 19:19 - Keszthely
Iskolakezdés: több tízezer forintba kerülhet
Bár a papírboltok kínálatában jóval korábban megjelennek az iskolakezdéshez szükséges kellékek, az igazi roham általában augusztus végéhez közeledve várható. Ez az idén sincs másképp - a legtöbb szülő a napokban keresi fel az üzleteket. Jellemzően több tízezer forintot költenek a gyermekek tanévkezdésére.

A papírboltok polcain már hetek óta megtalálható minden olyan termék, ami a gyermekek iskolakezdéséhez szükséges. Az átlagos költés húsz-huszonötezer forint körül alakul, iskolatáska nélkül. A beszerzést meg lehet úszni kevesebből is, de a szülők akár negyvenezer forintot is elköltenek. Péter Dániel most kezdi középiskolát. Édesanyja, Péter Lászlóné is hasonló összeget költött el a tanévkezdésére. Ezt mondja: "Most ugye, hogy a Dani egyedül van, most egyedüli gyerek, hát olyan 30-40.000 Ft így általában, hogy így mindenesen, ruhákkal összekötve, úgyhogy most így ennyiből megússzuk. Hát az árak - úgy igazából lehet olcsóbban is kapni, drágábban is, ki milyen minőséget választ, és abból lehet válogatni."

Füzeteket, bekötöket, órarendet, tolltartót, íróeszközöket vásárolnak a szülők. Sok esetben elmarad a vonalzó, erre is érdemes figyelni. Olló, ragasztó, rajzlap is szükséges lehet az iskolában. Orbán Dénesné Pannonhalmáról, nyaralásuk alkalmával is visszajár a lányaival a Pátria nyomda keszthelyi üzletébe. "Minden évben meglátogatjuk ezt az írószerboltot, mert a gyermekeinknek ez egy nosztalgikus hely, és itt nagyon sok olyan dolgot találtak, amit például helyileg nem láttak meg, és nagyon meg vagyunk elégedve a kínálattal" - tudtuk meg tőle.

A dolgozók szerint a tanévkezdő bevásárlást - szinte kivétel nélkül - jellemzően az anyukák bonyolítják. Ebben az üzletben a strapabíró, több évet is kiszolgáló táskák húszezer forint körül kaphatóak a kisiskolások számára. A nagyobbak részére más kivitelű, olcsóbb iskolatáska is kapható. Manapság a szülők egyre kevésbé árérzékenyek, a kereslet inkább a minőségi és a színes, divatos termékek irányába tolódik.

"Tolltartó, radír, a faragó - ezek a kis kiegészítők. Nem mondanám, hogy annyira szükséges lenne itt az árkülönbség, tehát nem venni észre. Hát mindenkinek megfelelően, ahogyan szeretné, megtalálja a megfelelő árkategóriát saját részre" - mondja a Pátria nyomda papírboltjának üzletvezetője, Tollárné Marton Judit.

A Pátria a táskavásárláshoz kettőezer forint, egyéb termékek esetében öt és tizenöt százalék közötti kedvezményt ad, kupon formájában. PD és Centrum néven sajátmárkás termékeket is árusítanak, de a Pigna és Y Plus márkák is megtalálhatóak a polcokon.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár