+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Először rendeztek Honvédelmi tábort Zalában
2019. augusztus 16. péntek 16:58 - Zalaszabar
Először rendeztek Honvédelmi tábort Zalában
A közelharcot gyakorolták, katonai járműveken utaztak és elméleti ismereteket is szereztek a zalaszabari honvédelmi tábor résztvevői. A programot először szervezte meg a Magyar Honvédség Zala megyében, a táborban 26 fiatal vett részt. A tervek szerint a jövőben több turnust is indítanak majd.

A Magyar Honvédség szállítmánykísérő autóiról tájékoztatták a Honvédelmi tábor résztvevőit. A fiatalok megismerhették azokat a jelzéseket, amelyeket a konvojban haladó autók használnak, és azt is megtudták, hogy milyen estekben van szükség kíséretre. Az elméleti oktatást követően a gyerekek természetesen bele is ülhettek a gépjárművekbe. A fiatalok nagy lelkesedéssel vették birtokba az autókat, amelyekben kipróbálhatták a különleges berendezéseket, többek között a rádiót és a hangosbeszélőt is.

„Nagyon sok autót láttunk. Ami számomra új volt, például ott a villogós autó mögöttünk, a katonai járművek, és igazából ennyi. Nekem nagyon tetszett, jó volt” - nyilatkozta Bors Milán táborozó.                    

A fiataloknak számos feladattal meg kellett megbirkózniuk az öt napos tábor során. A honvédség toborzóirodája egy akadálypályát épített a számukra, amelyet fegyverrel a kézben és hátizsákkal felszerelkezve kellett teljesíteniük. A csütörtöki futamban a lányok győzedelmeskedtek.             

„Büszke vagyok magamra igazából, mert nagyon jó sikerélmény az egész tábor. Örülök neki, hogy el tudtam ide jutni. Nagyon jó” - mondta Gumhárt Noémi.     

A Magyar Honvédség immár harmadik éve szervez táborokat az országban. Zala megyében most először volt lehetőség részt venni a programban, az egy hetes foglalkozásnak a Zobori Élménypark adott otthont. A táborban 12-15 éves kor közötti gyerekek vettek részt, a programban pedig a hagyományőrzéstől kezdve a közelharcon át az elméleti ismeretekig számos pont szerepelt.    

Kis-Bús Károly, zászlóaljparancsnok, Zala Megyei Területvédelmi Zászlóalj:  „Általános katonai foglalkozások, úgy mint alaki foglalkozás zászlófelvonással, zászlólevonással egybekötve, tereptan, egészségügyi ismeretek, újraélesztés, elsősegély nyújtás, tehát gyakorlatilag olyan dolgokat tanítunk a gyerekeknek, amit utána a hétköznapi életben, akár a civil életükben is hasznosítani tudnak.”     

A honvédelmi táborban 26 gyerek vett részt. A Zala Megyei Területvédelmi Zászlóalj jövőre is szeretné megrendezni a programot, a tervek szerint akkor már két turnusban várnák a gyerekeket. A tábor egy hetes díja mindössze 10 000 forint, a fennmaradó költségeket a Magyar Honvédség saját forrásból finanszírozza.   

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV             

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus