+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / TE magad vagy a csoda
2019. augusztus 15. csütörtök 20:01 - Balatongyörök
TE magad vagy a csoda
Balatongyörökön rendezik idén a Hétcsoda Élménytábort. A rendezvényt 9. éve valósítja meg a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt, melyen a sajátos nevelési igényű és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget. A tábor mottója „Te magad vagy a csoda”, mellyel az elfogadásra kívánják nevelni a gyermekeket.

Eligazítással és jó tanácsokkal kezdődött meg a Hétcsoda Élménytábor. Ebben az évben 60 általános iskolás vehet részt az egy hetes kikapcsolódáson. A gyerekek közül többen az elmúlt években is részesei lehettek a tábornak, melyen sok-sok élménnyel gazdagodtak. Ezért is várták, hogy újra eljöhessenek.

„Nagyon élvezetes, hogy így itt vagyok, barátkozok, játszunk, csoportfoglalkozásokon is játszunk, minden jó.” - mondta el Szücs Zsombor.

A gyerekek 9 állomáson vehetnek részt a programokon. Többek között készíthetnek origami hajókat, papagájtoll-díszeket és egyedi kendőket is. Őket mintegy 30 egészségügyi önkéntes segíti, akikhez civilek is csatlakoznak.  A tábor minden évben egy tematika köré épül. Idén a kalózok világához kapcsolódóan szervezték meg a foglalkozásokat.

„Az élménypedagógiai eszközeinket úgy választottuk meg, hogy a kalóz témába beleilljenek. Fogunk menni kalózhajókázni, fogunk menni állatkertbe, kiválasztani azokat az állatokat, amiket a kalózok hasznosíthatnak. Strandolni mindenképp fogunk, mert az fontos, mert nagyon sok gyermek most látja először a Balatont.” - ismertette Bogát Enikő.

Népszerű volt a gyerekek körében a mezítlábas akadálypálya. Ezen a helyszínen különböző anyagokon kellett végigmenniük a kiskalózoknak, majd a történet szerint átmászni az árbócra és utána lábbal összegyűjteni a diókat. A feladat nem volt könnyű, de általa sok tényt tudnak leszűrni a szakemberek.

„A mozgásszervi szűréssel első körben a tartás problémákra figyelünk föl, illetve a lúdtalp és a bokasüllyedésnek a problémáit látom első körben. Tehát ez már egy szembetűnő elem és akkor ilyenkor a gyerekeket külön erre meg is figyeljük, följegyzem nekik ezt egy papírra, amit utána szülőknek javaslat céljából át is adok nekik.” - tudatta Kovács Éva.

A táborban sajátos nevelési igényű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek is  részt vesznek, a közös időtöltés célja az érzékenyítés. Fontosnak tartják a szervezők, hogy a fiatalok minél kisebb korban megtanulják azt, hogy a különbségek ellenére mégis nagyon hasonlóak. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó