+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Már postázzák a választási értesítőket
2019. augusztus 9. péntek 10:57 - Keszthely/Zalaegerszeg
Már postázzák a választási értesítőket
Több választópolgár is kézhez kaphatta már a Nemzeti Választási Iroda őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatos értesítőit. Ezeknek augusztus 23-ig kell eljutniuk a választásra jogosult személyekhez. A szavazáshoz kapcsolódó információkról és fontos határidőkről Mester László, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatott a Megyeházán.

Az idei évben a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választására kerül sor hazánkban. Áder János köztársasági elnök július 26-án jelentette be a szavazás időpontját, amely október 13-a. Zala megyében a névjegyzéki adatok szerint több, mint 232 ezren jogosultak szavazni. Keszthelyen 16 314 választópolgár járulhat az urnákhoz. Átjelentkezésre most csak korlátozott lehetőség van.

"Az átjelentkezési kérelmek kapcsán fontos kiemelni, hogy az önkormányzati választáson ez szűkebb körben érvényesül. Csak az kérhet átjelentkezést, aki már a választás kitűzését meglőzően 30 nappal, tehát 2019. június 26-án érvényes tartózkodási hellyel rendelkezett azon a településen, ahol a választás napján is majd tartózkodik. Az is nagyon fontos, hogy ennek a tartózkodási helynek érvényesnek kell lennie a választás napján is." - mondta dr. Mester László, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetője.

Az egyéni- és megyei listás, a választókerületi jelölt, valamint a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát az irodák vezetői a központi névjegyzék adatai alapján határozták meg.

"Minden egyes településen az országban a mai napon a helyi választási iroda vezetője megállapítja azokat az ajánlási küszöbértékeket, amelyek alapján a jelöltek össze tudják gyűjteni az érvényes ajánlásokat ahhoz, hogy jelöltté tudjanak válni a választáson. Szintén a mai nappal nyílik lehetőség arra, hogy szavazóköri névjegyzéki kérelmet nyújtsanak be a választópolgárok, ez lehet akár átjelentkezési vagy mozgóurnás kérelem." - tette hozzá az irodavezető.

A jelöltek az igényelt ajánlóíveket augusztus 24-én vehetik át. Ezeket szeptember 9-ig és 10-ig kell visszajuttatni a választási irodákba. Fontos tudni, hogy ezek mindegyikét - attól függetlenül, hogy kitöltötték- e vagy sem - vissza kell adni. Ellenkező esetben ívenként 1000 forintos bírságot szab ki az illetékes hatóság. A választási kampányidőszak augusztus 24-től október 13-án,19 óráig tart.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
 
Több ezren élvezték a koncerteket és az ünnepi tűzijátékot a Keszthelyi Balaton-parton.
 
13. alkalommal rendeztek Bor- és Csemegeszőlő fesztivált Vonyarcvashegyen.
 
A Festetics-kastélynál tartotta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete Zalai Kenyérünnepét.
 
A keresztény állam és értékek védelme ma is aktuális – hangzott el augusztus 20-án, Keszthelyen.
 
Keszthely és Vonyarcvashegy lovasa is ott lehet a Hősök terén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó