+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 249 millióból korszerűsítik a Sármelléki Általános Iskolát
2019. augusztus 7. szerda 19:31 - Sármellék
249 millióból korszerűsítik a Sármelléki Általános Iskolát
249 millió forint támogatást nyert a sármelléki önkormányzat az általános iskola energetikai korszerűsítésére. A közbeszerzést követően új kazánnal, napelemekkel bővül az intézmény és új szigetelést is kap az épület. Ezen kívül az úgynevezett Pártház felújítására is forrást nyert a település.

A Sármelléki Általános Iskola épületének energetikai fejlesztésére pályázott a Területi Operatív Programon belül az önkormányzat. A Polgármesteri Hivatal épületén kívül ez volt az utolsó középület, amit még nem újítottak fel a településen. Horváth Tibor polgármester elmondta, tavaly adták be a pályázatukat remélve azt, hogy nagy segítséget fog majd nyújtani a kívánt korszerűsítésben.

„Most nyárvégén hirdettek eredményt. Ennek nagyon örülünk, hiszen a második pályázatunk volt. Az iskolára nagyon ráfér ez a felújítás, hiszen 1982-ben épült az épület, azóta kisebb-nagyobb felújítások voltak az épületen. Meg kell valósítanunk ezt, mert már mindenki nagyon várta már a környéken is.”

Az épület fűtését jelenleg ezek a húsz évnél régebbi gázkazánok végzik. A beruházásnak köszönhetően légszivattyús rendszerre cserélik ezeket, így az épület fűtése mellet hűtésre is lehetőség lesz majd. A jelenleg beázó tető szigetelését is kicserélik, majd 50 kW teljesítményű napelemeket telepítenek. A hidegebb téli hónapokban akár 3 millió forintot is elérte az iskola gázszámlája, a korszerűsítésekkel ennek töredéke várható. A 3000 négyzetméteres intézményben 130 diák fogja megkezdeni a tanévet szeptemberben, akiknek fontos, hogy komfortos környezetben tanulhassanak.

„Tavaly nyáron egy belső festésen esett át az épület a tankerület és az önkormányzat támogatásával, amikor az osztálytermeket színesre festettük, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, de természetesen ez a mostani felújítás ez nagyon sokat javít majd az ő komfortérzetükön.” - mondta el Feiler Zsuzsanna.

A munkálatok a közbeszerzést követően várhatóan ősszel kezdődnek el. Az iskola felújításán kívül az önkormányzat pályázott az úgynevezett Pártház korszerűsítésére is, erre 13 millió forintot nyertek. A közeljövőben a Magyar Falu Programban is részt kívánnak venni. A polgármesteri hivatal épületének korszerűsítésére szeretnének forrást nyerni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó