+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Töltődj fel!
2019. augusztus 2. péntek 14:38 - Gyenesdiás
Töltődj fel!
Nyolc elemből álló fitnesz parkot adtak át Gyenesdiáson. A nagyközség egy turisztikailag frekventált területen, a Kárpáti korzón valósította meg a beruházást. A 11,2 millió forintos fejlesztés értékének fele a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával valósult meg. A fennmaradó 50%-ot az önkormányzati költségvetés biztosította.

Az egész testet meg lehet mozgatni a nyolc elemből álló fitnesz parkban. Minden korosztály számára nyújt sportolási lehetőséget az új fejlesztés. A gyerekek nagy örömmel próbálták ki a berendezéseket.

„Nagyon jó, majdnem az összeset kipróbáltam, az összes készüléket. Az tetszik a legjobban, ami arrafele van, mert az jól megmozgatja a combizmot és mindent” - mondta Tóth Márton Máté. 

A biztonságos használat érdekében 74 négyzetméteren gumitéglával borították a parkot, de árnyékolást is létesítettek a berendezések fölé. Napelemes okos padot is telepítettek a park szomszédságába. Az eszköz tíz méteres körben bocsát ki Wifi jelet, valamint kábeles és vezeték nélküli töltést is biztosít az okoseszközöknek.  Az ünnepélyes átadón Gál Lajos polgármester elmondta, a településvezetés több ilyen parkot is szeretne kialakítani:  „Ez talán az eleje lehet mindannak amit az elkövetkező időszakban szeretnénk elérni, hiszen a település több pontján szeretnénk ilyen fitnesz parkokat biztosítani mind a fiatalok, aktívak, idősek számára. Próbálunk olyan frekventált helyeket kiválasztani, mint a Kárpáti korzó, a sportcentrum környezete, vagy esetleg még a Természet Háza Látogatóközponttal együttműködve egyfajta szabadidőhelyszínként sok olyan mozgáskultúrára alkalmas helyszín tudja megnyitni kapuit, ahol a fiatalok, az itt élő lakosság, valamint az ide látogató vendégek jól érzik magukat.” 

A beruházást a Balaton Fejlesztési Tanács „Településfejlesztési beruházások támogatására” kiírt pályázata is finanszírozta. A 11,2 millió forintos költség felét adta a BFT, a többit saját forrásból egészítette ki az önkormányzat. A tanács pályázata évente jelenik meg, 140 millió forint keret állt a 2018-as évben a települések rendelkezésére. Ebből 18 pályázatot tudtak támogatni. 

„A pályázat célja elsősorban az, hogy a Balaton régióban a települések munkáját segítsük abban, hogy minél rendezettebb, minél zöldebb, minél egységesebb településképpel tudják fogadni az ide látogatókat, hogy minél jobb életkörülményeket tudjanak teremteni az itt élő lakosok számára” - nyilatkozta telefonon Fekete-Páris Judit a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója. 

A helyi sportkör elnöke, Mosdósi Attila köszönetet mondott a fejlesztésért. Mint mondta, szép környezetben mozoghatnak majd a fialtok és idősek is a fitnesz parkban. A fejlesztés keretében a zöldítésre is hangsúlyt fektettek. Platánfákat ültettek a Kárpáti korzón és amint szezonja lesz, egy fűszer- és gyógynövényekből álló közösségi kert teszi színesebbé majd a területet.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár