+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Horgászhelyek újultak meg a Kis-Balatonnál
2019. július 19. péntek 16:24 - Kis-Balaton
Horgászhelyek újultak meg a Kis-Balatonnál
Mintegy 18 millió forintból újultak meg horgászhelyek a Kis-Balatonnál. A Kányavári-szigeten, illetve a zalavári út déli oldalán lévő horgászállásokat az Agrárminisztérium támogatásával rekonstruálta a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. Az új beállók mellett tájékoztató táblákat és szemeteseket is kihelyeztek a területen.

A horgászok már birtokba is vehették a Zalavár és Zalaszabar közti horgászhelyeket a Kis-Balatonnál. A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. az elmúlt időszakban mintegy 60, az út déli oldalán lévő horgászállást újított fel. Erre azért volt szükség, mert az elmúlt évek során a növényzet annyira benőtte a kialakított helyeket, hogy a horgászok már nem tudták használni azokat.       

„Eljutottunk egy olyan állapotba, hogy az itteni horgászhelyek, amiket a horgászok kedveltek és szerettek és használtak, egy részük teljesen benőtt, a legnagyobb részük pedig használhatatlan lett, annyira összenőtt már a nád. Éppen ezért nagy szerencsénkre az Agrárminisztériummal karöltve és az Állami halgazdálkodási feladatok támogatása” című zsebből kapva forrást ehhez a feladathoz – mintegy 18 millió forintot – gyakorlatilag meg tudtuk valósítani ezeknek a horgászhelyeknek a rekonstrukcióját.” - tájékoztatott Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. igazgatója.

A Kis-Balaton speciális terület, ugyanis természetvédelem alatt áll, így a horgászok mindössze a zalavári szakaszt illetve a Kányavári-szigetet használhatják. A Halgazdálkodási Zrt. a projekt keretein belül tájékoztató táblákat is kihelyezett, emellett 25 szemetes is helyet kapott a területen. A beruházást támogató Agrárminisztérium szerint a terület fontos a horgászturizmus szempontjából is.  

„2016 óta törvényben megszüntetett kereskedelmi célú halászattal és az új törvénynek a szellemiségével összhangban a horgászturizmus nem csak a Balatonon, de országos szinten is egyre nagyobb jelentőséggel bír. A Balaton esetében – Magyarország legnagyobb édesvízi tava – a legvonzóbb horgászturisztikai célpont jelenleg. Ezt ezekkel a beruházásokkal is próbáljuk támogatni, hiszen itt a vízpartnak a hozzáférhetősége az egyéb turisztikai célú igénybevétel miatt korlátozott.” - emelte ki Poór Csaba, az Agrárminisztérium Halgazdálkodási Főosztályának szakreferense.

A projekt megvalósításában a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is részt vett. A péntek délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott, amennyiben lesz rá lehetőség, a jövőben bővítik a horgászhelyeket, illetve tervben van a zalavári út északi szakaszán lévő horgászállások megújítása is.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Jótékonysági teremlabdarúgó tornát szerveztek Keszthelyen 13 csapat részvételével
 
A várvölgyi rendezvény évről évre népszerűbb, melyre a környékbeliek is szívesen ellátogatnak.
 
Sok területen készítettek feltáró dokumentálásokat a Balatoni Múzeum munkatársai.
 
A lakosság száma azonban 2015 óta csökken, ennek megállítására pályázatok segíthetnek.
 
Hetedik alkalommal szervezték meg Sármelléken az Ólból üstbe elnevezésű kolbásztöltő versenyt.
 
Ezen a héten érdemes a papírokat kitölteni, hogy már a januári béreknél jelentkezzen a kedvezmény.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó