+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 15 éves a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
2018. április 12. csütörtök 10:49 - Gyenesdiás
15 éves a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
15 éves lesz májusban a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület, az ország első TDM egyesülete. A megalakulás az akkori polgármester, Szalóky Jenő külföldről hozott tapasztalatának köszönhető. Az évfordulóra programokkal is készülnek az egyesület munkaszervezetének helyt adó Tourinform Iroda dolgozói.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület 2003 májusában alakult meg egy hosszas előkészítő munkát követően. Akkoriban nem voltak még belföldi minták az ilyen jellegű turizmus irányítási rendszerek működését illetően. Kovács Judit a kezdetektől a szervezet menedzsere és termékfejlesztője. Neki köszönhető, hogy a településen nem ütköznek a rendezvények: az időpontok koordinálása az egyik fő feladata. Az önkormányzat, a helyi vállalkozások, a turizmusban érdekelt szereplők összefogása, az egyesület sikere, folytonos működése nagy mértékben köszönhető az ő kitartásának és munkájának.

"Kezdetben sok-sok gyerekbetegséget kellett leküzdeni, de aztán az idők folyamán az országban többen követték példánkat és tényleg számtalan hasonló turisztikai szervezet jött létre azóta. Egyesületünk fő tevékenysége a turizmus területén a termékfejlesztésre illetve a marketing feladatokra terjed ki, de említhetünk itt fontos rendezvényeket illetve a rendezvények koordinálását." - nyilatkozta Kovács Judit, a Tourinform Iroda vezetője.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület munkaszervezetének a Tourinform Iroda ad helyet, hárman dolgoznak a hat évvel ezelőtt átadott épületben. Számos kiadvánnyal, programmal, ajánlatokkal, információkkal várják a vendégeket az idei szezonban is. A tizenöt éves évforduló előkészítése is zajlik már, pünkösdkor lesznek ezzel kapcsolatos rendezvények.

"Stabil száz fős tagsággal működünk, ami egy fontos visszaigazolás a munkánk kapcsán, hiszen hűséges partnereink együttműködnek velünk. Mellettük természetesen az önkormányzat a legfontosabb partner az egyesületi együttműködésben, a helyi turizmus kezelésében; de munkánkat mindenképpen segíti a térségi, a régiós és az országos TDM szövetség is." - mondta el a Tourinform Iroda vezetője.

Gyenesdiás sok program koordinálását köszönheti az egyesületnek. Fesztiválok, strandon zajló rendezvények fűződnek a nevükhöz. Fontos szerepet vállalnak a vendégek tájékoztatásában is. A település kiemelkedik a családbarát termékfejlesztés tekintetében, ennek szorgalmazása is Kovács Judit nevéhez kötődik. A szálláshelyek minősítési rendszere illetve a “Bala Tóni” kabalafigura életre keltése is az iroda érdeme. A civil szervezet a kezdetektől fogva szorosan együttműködik a Nyugat-Balatoni Turisztikai Irodával. A később megalakuló Turisztikai Desztináció Menedzsment szervezetek példaként tekintettek a gyenesi modellre. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár