+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 420 ezer forintnyi adományt kapott a Gyermekosztály
2019. július 15. hétfő 16:46 - Keszthely
420 ezer forintnyi adományt kapott a Gyermekosztály
Mintegy 420 ezer forint folyt be Az én városom, Keszthely című pályázatnak köszönhetően. Az összeg már a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának számláján van. Nagy Bálint, az Idősügyi Tanács elnöke ennek jelképeként adta át a pályaműveket tartalmazó köteteket az osztály vezető főorvosának.

Klímaberendezéseket szeretne vásárolni a Keszthelyi Kórház Gyermekosztálya. A nyári kánikulát ugyanis az egészséges emberek is nehezen viselik, a beteg gyerekeknek azonban még nagyobb kihívás a hőség. Az osztály rendszeresen részesül támogatásokban, Az én városom, Keszthely című projektből befolyt összeg lehetőséget teremt arra, hogy nagyobb léptékben gondolkodjanak az osztály dolgozói.          

„Akkor, amikor mondták, hogy valamennyi összeg összejöhet, akkor arra gondoltam, hogy egy nagyon értékes és pontos csecsemőmérleget vennénk az újszülött osztályra, ami szintén nem egy olcsó mulatság, 100 ezer forint fölött van. De most, hogy 400 ezer fölött van és még remélhetőleg a könyvek eladásának az árából is be fog folyni egy kis összeg, nagyon erősen gondolkozom azon, hogy talán még egy kicsikét gyűjteni kéne, és valahogy meg kéne próbálni megoldani a gyerekosztálynak a klimatizálását.” - tájékoztatott Dr. Mischl Olga, a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

Az én városom, Keszthely című projekt idén tavasszal indult újára. A pályázat keretein belül a város óvodás és iskolás gyerekei örökítették meg Keszthely természeti és épített örökségét. A felhívásra mintegy 100 pályamunka érkezett. A legjobb rajzokat készítő fiatalokat kitüntetésben részesítették és egy kiadvány is készült az alkotásokból. Ennek a kötetnek az értékesítéséből befolyt összeget ajánlották fel a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának.            

„Ami összeg eddig átadásra került a Gyermekosztály számára, az eddig 420 ezer forint és természetesen a könyvek további értékesítéséből befolyó minden egyes forint ugyanígy a Gyermekosztályhoz fog kerülni. Ezt arra bízzuk, az itt dolgozókra, illetve a főorvos asszonyra, hogy ezt közbeszerzéssel a lehető legjobb módon használják fel. Nagyon fontos volt a projektnél illetve a pályázatnál, hogy amellett, hogy egy jótékonysági célt szolgáljon, egy olyan célt is, ami azt gondolom, hogy nem csak a keszthelyieket, hanem a Keszthely térségieket is érinti. Hiszen a Keszthelyi Kórház és a Keszthelyi Kórház Gyermekosztálya nem csak a keszthelyi, hanem a térségi, sőt akár az itt nyaralók esetében, ha ne adj’ Isten szükség van rá, akkor őket is ellátja.” - emelte ki Nagy Bálint, Keszthely Város Idősügyi Tanácsának elnöke.

Az Idősügyi Tanács elöljárói néhány könyvet is átadtak az osztályvezető főorvosnak. Ezt követően bejárták a Gyermekosztályt és megnézték mindazokat a fejlesztéseket, amelyeket szintén adományokból sikerült megvalósítani. Nagy Bálint kiemelte, a jövőben is terveznek hasonló jótékonysági akciót.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus