+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Pelso Társaság: Keszthelyen élni jó!
2019. július 9. kedd 18:03 - Keszthely
Pelso Társaság: Keszthelyen élni jó!
A térség fejlődésének segítése, a mozgás öröme és a szórakozás is részét képezi a Pelso Társaság által szervezett éves kerékpártúrának. Pénteken ötödik alkalommal indultak útnak a közösség tagjai, hogy ráirányítsák a figyelmet a környék szépségeire, illetve az azokban rejlő lehetőségekre.

A keszthelyi Fő téren, a Polgármesteri Hivatal előtt gyülekeztek a kerékpárosok, majd a város polgármestere közös reggelire invitálta a résztvevőket. Ruzsics Ferenc megköszönte, hogy a túrázók idén is Keszthelyt választották indulásuk helyszínéül. Hozzátette nagyon fontosnak tartja a társaság munkáját és örül annak, hogy a közös kerékpártúrára minden évben sor kerülhet.

A Pelso Társaság célja az együttműködés és az információcsere, hiszen bíznak abban, hogy közösen nagyobb eredményeket érhetnek el. Ezért is fontos számukra a kerékpártúra, ami lehetőséget ad a tagoknak arra, hogy kötetlen keretek között találkozhassanak és beszélgethessenek a város és a térség jövőjéről.

Dr. Kovács Ernő„Azok az emberek akik a környezetünkben laknak, Keszthelyen, Hévízen és máshol próbáljanak együtt gondolkodni, együtt menni, tehát együtt kirándulni, de közben gondolkodni azon, hogy mit lehetne tenni ezért a térségért, mert ez egy csodálatos hely. És ennek a térségnek szüksége van egy segítségre abban az értelemben, hogy még szebb legyen és még jobb legyen.”

A Társaság elnöke, Horváth Imre elmondta, a kerékpáron nincsenek titulusok, nem számít az, hogy ki kicsoda. Ez lehetővé teszi számukra, hogy fellazuljanak, jól érezzék magukat, miközben körbetekerik a vidék szépségeit.

„A Pelso Társaság által szervezett, immár ötödik alkalommal szervezett biciklitúrának az a célja, hogy megmutassuk az embereknek, hogy Keszthelyen élni jó, Keszthelyen jó volt élni a múltban, jó a jelenben, és tudjuk, biztosan tudjuk, hogy jó lesz élni a jövőben is. Tehát Keszthelyen élni jó, ezt mutatjuk meg” - hangsúlyozta Horváth Imre. 

A kerékpártúrán ez alkalommal 25 fő vett részt, de a társaság folyamatosan növekszik. A résztvevők körülbelül 65 km-t tettek meg, hiszen a keszthelyi indulás után Hévízre, Alsópáhokra, Sármellékre és a Kis-Balatonhoz is ellátogattak.

Cziráki Eszter - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus