+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Pelso Társaság: Keszthelyen élni jó!
2019. július 9. kedd 18:03 - Keszthely
Pelso Társaság: Keszthelyen élni jó!
A térség fejlődésének segítése, a mozgás öröme és a szórakozás is részét képezi a Pelso Társaság által szervezett éves kerékpártúrának. Pénteken ötödik alkalommal indultak útnak a közösség tagjai, hogy ráirányítsák a figyelmet a környék szépségeire, illetve az azokban rejlő lehetőségekre.

A keszthelyi Fő téren, a Polgármesteri Hivatal előtt gyülekeztek a kerékpárosok, majd a város polgármestere közös reggelire invitálta a résztvevőket. Ruzsics Ferenc megköszönte, hogy a túrázók idén is Keszthelyt választották indulásuk helyszínéül. Hozzátette nagyon fontosnak tartja a társaság munkáját és örül annak, hogy a közös kerékpártúrára minden évben sor kerülhet.

A Pelso Társaság célja az együttműködés és az információcsere, hiszen bíznak abban, hogy közösen nagyobb eredményeket érhetnek el. Ezért is fontos számukra a kerékpártúra, ami lehetőséget ad a tagoknak arra, hogy kötetlen keretek között találkozhassanak és beszélgethessenek a város és a térség jövőjéről.

Dr. Kovács Ernő„Azok az emberek akik a környezetünkben laknak, Keszthelyen, Hévízen és máshol próbáljanak együtt gondolkodni, együtt menni, tehát együtt kirándulni, de közben gondolkodni azon, hogy mit lehetne tenni ezért a térségért, mert ez egy csodálatos hely. És ennek a térségnek szüksége van egy segítségre abban az értelemben, hogy még szebb legyen és még jobb legyen.”

A Társaság elnöke, Horváth Imre elmondta, a kerékpáron nincsenek titulusok, nem számít az, hogy ki kicsoda. Ez lehetővé teszi számukra, hogy fellazuljanak, jól érezzék magukat, miközben körbetekerik a vidék szépségeit.

„A Pelso Társaság által szervezett, immár ötödik alkalommal szervezett biciklitúrának az a célja, hogy megmutassuk az embereknek, hogy Keszthelyen élni jó, Keszthelyen jó volt élni a múltban, jó a jelenben, és tudjuk, biztosan tudjuk, hogy jó lesz élni a jövőben is. Tehát Keszthelyen élni jó, ezt mutatjuk meg” - hangsúlyozta Horváth Imre. 

A kerékpártúrán ez alkalommal 25 fő vett részt, de a társaság folyamatosan növekszik. A résztvevők körülbelül 65 km-t tettek meg, hiszen a keszthelyi indulás után Hévízre, Alsópáhokra, Sármellékre és a Kis-Balatonhoz is ellátogattak.

Cziráki Eszter - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
 
A turisztikai ágazatot nem hagyja cserben a szálláshelyek iránt egyre inkább erőre kapó kereslet.
 
A gépjárművek abroncsainak cseréjét végző szakemberek szerint eltolódott az idei gumiszezon.
 
Indulhatnak a táborok. A Georgikon Kiállítóhely táborai már megteltek.
 
Az életkor szerinti vásárlási idősáv eltörlését a vásárlók és az árusok is örömmel fogadták.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó