+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bővíteni fogják Keszthely közterületi kamerarendszerét
2019. július 4. csütörtök 16:59 - Keszthely
Bővíteni fogják Keszthely közterületi kamerarendszerét
A városvezetés 18 új egységgel kívánja fejleszteni a hálózatót. Egyes kamerák rendszámfelismerő funkcióval is rendelkezni fognak – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere és Horváth István kapitányságvezető. Az eseményen hangsúlyozták, a városlakók és a turizmus szempontjából is kiemelten fontos, hogy még inkább javuljanak a szabálysértési és bűnelkövetési statisztikák.

A Fő tér és a Balaton-part a város legfrekventáltabb területei. Utóbbit 24 közterületi kamera figyeli. Ezekkel együtt összesen 42 ilyen jellegű, működő kamera található Keszthelyen.

A rendszer fejlesztéséről tartott sajtótájékoztatón  dr. Horváth István kapitányságvezető kiemelte, minden információ – így a kamerafelvételek is - megsokszorozzák azokat a lehetőségeket, hogy a bűnelkövetőket, szabálysértőket elfogják. Erre keszthelyi példákat is említett a rendőr ezredes.

„Emlékeztetek arra a néhány évvel ezelőtti eseményre, amikor fényes nappal egy bukósisakos. gyalogos férfi egy hölgyet kirabolt. Illetve éppen itt, a mellettünk levő sétányrészen egy német állampolgárt raboltak ki ismeretlen tettesek. Mind a két esetben a felderítésben és a bizonyításban is a kamerafelvételek alapvetően segítettek” - nyilatkozta a kapitányságvezető. 

Már 2015-ben kezdődtek egyeztetések a rendőrséggel és szakértőkkel a rendszer fejlesztéséről – mondta el Keszthely alpolgármestere. Nagy Bálint kifejtette, a hálózatot 18 új kamerával kívánják bővíteni. A tervek szerint 10 egység rendszámfelismerő funkcióval fog rendelkezni. Az alpolgármester hangsúlyozta, a kor kihívásainak leginkább megfelelő rendszert kívánnak kiépíteni a szakemberekkel.

„Ez nyilván fontos a városlakók szempontjából is és turisztikai településként kifejezetten fontos a turizmus szempontjából is. Mi abban bízunk, hogy egy olyan rendszert fogunk tudni kialakítani, ami már a bevezető utakat is, illetve akár a mellékutakat is meg tudja figyelni, illetve azokat a közterületeket, akár gépjárműforgalom által, akár gyalogos forgalom által jobban terheltek, azokat is akkor meg tudjuk figyelni” - mondta televíziónknak Nagy Bálint alpolgármester.   

Az alpolgármester hozzátette, bíznak abban, hogy az illegális hulladék-elhelyezést is vissza tudják így szorítani. A fejlesztés most a tervezési fázisban van, melyre a keszthelyi képviselő-testület legfeljebb 2,5 millió forint forrást biztosított. A részletes kiviteli tervben határozzák meg a kamerák pontos helyét. Ugyancsak a tervezői feladat a költségek becslése. A tervek szerint szeptemberre ezek a folyamtok lezajlanak, és a képviselők döntést hozhatnak a szükséges költségvetésről.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus