+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bővíteni fogják Keszthely közterületi kamerarendszerét
2019. július 4. csütörtök 16:59 - Keszthely
Bővíteni fogják Keszthely közterületi kamerarendszerét
A városvezetés 18 új egységgel kívánja fejleszteni a hálózatót. Egyes kamerák rendszámfelismerő funkcióval is rendelkezni fognak – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere és Horváth István kapitányságvezető. Az eseményen hangsúlyozták, a városlakók és a turizmus szempontjából is kiemelten fontos, hogy még inkább javuljanak a szabálysértési és bűnelkövetési statisztikák.

A Fő tér és a Balaton-part a város legfrekventáltabb területei. Utóbbit 24 közterületi kamera figyeli. Ezekkel együtt összesen 42 ilyen jellegű, működő kamera található Keszthelyen.

A rendszer fejlesztéséről tartott sajtótájékoztatón  dr. Horváth István kapitányságvezető kiemelte, minden információ – így a kamerafelvételek is - megsokszorozzák azokat a lehetőségeket, hogy a bűnelkövetőket, szabálysértőket elfogják. Erre keszthelyi példákat is említett a rendőr ezredes.

„Emlékeztetek arra a néhány évvel ezelőtti eseményre, amikor fényes nappal egy bukósisakos. gyalogos férfi egy hölgyet kirabolt. Illetve éppen itt, a mellettünk levő sétányrészen egy német állampolgárt raboltak ki ismeretlen tettesek. Mind a két esetben a felderítésben és a bizonyításban is a kamerafelvételek alapvetően segítettek” - nyilatkozta a kapitányságvezető. 

Már 2015-ben kezdődtek egyeztetések a rendőrséggel és szakértőkkel a rendszer fejlesztéséről – mondta el Keszthely alpolgármestere. Nagy Bálint kifejtette, a hálózatot 18 új kamerával kívánják bővíteni. A tervek szerint 10 egység rendszámfelismerő funkcióval fog rendelkezni. Az alpolgármester hangsúlyozta, a kor kihívásainak leginkább megfelelő rendszert kívánnak kiépíteni a szakemberekkel.

„Ez nyilván fontos a városlakók szempontjából is és turisztikai településként kifejezetten fontos a turizmus szempontjából is. Mi abban bízunk, hogy egy olyan rendszert fogunk tudni kialakítani, ami már a bevezető utakat is, illetve akár a mellékutakat is meg tudja figyelni, illetve azokat a közterületeket, akár gépjárműforgalom által, akár gyalogos forgalom által jobban terheltek, azokat is akkor meg tudjuk figyelni” - mondta televíziónknak Nagy Bálint alpolgármester.   

Az alpolgármester hozzátette, bíznak abban, hogy az illegális hulladék-elhelyezést is vissza tudják így szorítani. A fejlesztés most a tervezési fázisban van, melyre a keszthelyi képviselő-testület legfeljebb 2,5 millió forint forrást biztosított. A részletes kiviteli tervben határozzák meg a kamerák pontos helyét. Ugyancsak a tervezői feladat a költségek becslése. A tervek szerint szeptemberre ezek a folyamtok lezajlanak, és a képviselők döntést hozhatnak a szükséges költségvetésről.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó