+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Önkéntes Gyógyító Napok
2019. július 1. hétfő 19:10 - Gyenesdiás
Önkéntes Gyógyító Napok
Első alkalommal rendezték meg a Gyenesdiási Nagymezőn és a Természet Házában a Gyenesdiásai Önkéntes Gyógyító Napokat. A keszthelyi kistérségben működő Léleknektár Klub közössége által szervezett programra alternatív gyógyítók és a téma iránt érdeklődők érkeztek az ország minden tájáról június 27-30 között a balatoni településre.

Hazánk egyik legeredményesebb alternatív gyógyászattal foglalkozó klubját 12 éve alapították Keszthelyen. Azóta sokan csatlakoztak az egymásnak segíteni akarókhoz akik első ízben tartottak család és gyermekbarát szakmai hét végét a Nagymezőn. Mindent ki lehetett próbálni az érdeklődőknek a  különböző testre és lélekre ható gyógymódokból.

"Szeretnénk,hogy ha ez a program egy hosszú távú ,újból megvalósulható program lehessen. Megmutatva azt,hogy az emberekben a  szeretet igen is elérhető,azért,hogy egymásba tudjanak kapaszkodni,egymást is erősítve,így adva bizonyosságot mindazoknak akikben még benne van a vágy a támogatásra ill. a segítségre is."- mondta a főszervező Plótár László.

A masszás különböző formáival találkozhatott aki kilátogatott a Nagymezőre. De találhatott lélekből fakadó művészi megformálással alkotásokat is aki jobban körül nézett. Több helyszín fogadta a látogatókat a szabad térben. Sokan előadásokat hallgattak. Többek között a kevésbé vagy egyáltalán nem ismert szellemgyógyászatról.

"A szellemtudományok a mindennapi élet úm. bölcseleteivel foglalkozik. Tehát,hogy mik azok a kapcsolati pontok amit egy tudomány a mindennapokban kézzel foghatóan tud prezentálni mindenki számára. Ezzel foglalkozunk,ezt kutatjuk és azokra a mindennapi miértekre próbálunk közérthető válaszokat adni ami mindenkit foglalkoztat."-adott tájékoztatást Gyenis Gábor teológus.

A rész vevők között voltak akiknek nem volt újdonság . Régóta alkalmazott módszerekkel gyógyul.

"Több mint egy éve járok már kezelésre,súlyos betegségem volt,van és nagyon sokat segítettek nekem. Nagyon komoly gyógyszereket szedtem,kezelésekre jártam,s amikor először kerültem gyógyító közelébe,utána ugrás szerűen hatalmas javulás állt be."-mondta Posch Judit.

A szabadtéri rendezvényekhez kapcsolódóan a Természet Házában Lélektől-lélekig címmel kiállítás nyílt,hol  13 festő és egy fotóművész munkát július végéig láthatja a közönség.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó