+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A tiszta Kis-Balatonért, a szép környezetért
2018. április 13. péntek 15:56 - Kis-Balaton
A tiszta Kis-Balatonért, a szép környezetért
A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Magyar Közút Nonprofit Zrt Zala Megyei Igazgatóság és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. ma közös hulladékgyűjtésen vettek részt. Eredetileg a márciusi Víz Világnapja alkalmából szervezték volna meg, de a kedvezőtlen időjárás miatt akkor elmaradt. Ma az immár tavaszi napfényben négy szervezet munkatársai gyűjtötték a szemetet.

"Tisztítsuk meg a Kis-Balatont a Víz Világnapjára!" - ennek a szlogennek a jegyében gyűjtötték ma a szemetet a természetvédelmi területen. Sajnos nagyon sokan ilyen helyen teszik le a háztartási és egyéb hulladékot. Ezzel egyrészt azt a környezetet mérgezik, amiben élünk; másrészt ez szabálysértés és tettenérés esetén helyszíni bírságot kell fizetni.

Szedték a szemetet a Zalavár és Zalaszabar közötti út mellett is. A horgászok kedvenc területén a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai dolgoztak. A talált hulladékok zöme horgászkellék, de az üdítős palackoktól a borotválkozó habos flakonig szinte minden volt itt. A gelseszigeti Molnár Árpád úgy gondolja: az itt horgászóknak bizony össze kellene takarítania maga után.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. évek óta részt vesz.a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság által szervezett hulladékgyűjtésen.

A példamutatást a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. annyira fontosnak tartja, hogy a horgászati igazgató is részt vett a munkában. Havranek Mihály szemétszedés közben úgy nyilatkozott: ezzel is arra szeretnének rávilágítani, hogy mennyire fontos lenne mindenkinek odafigyelnie a környezetére.

„Védd természetesen!” - az idei Víz Világnap nemzetközi szlogenje is arra próbálja irányítani a figyelmet, hogy a természet védelme természetes legyen. A négy szervezet összehangolt akciója rávilágít az önkéntes tevékenységek társadalmi értékeire, valamint arra, hogy kellő odafigyeléssel, összefogással elősegíthetjük környezetünk megóvását. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus