+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 144-en tették le sikeresen a záróvizsgát a Georgikonon
2019. június 14. péntek 14:16 - Keszthely
144-en tették le sikeresen a záróvizsgát a Georgikonon
144 végzős hallgató tette le a záróvizsgát idén a Georgikonon. A hallgatók különböző szakokon adtak számot tudásukról 13 bizottság előtt. A vizsga menete a korábbi évekhez hasonlóan vetített képes előadásból és tételhúzásból állt. A sikeres vizsgát követően a diplomájukat júniusban kapják meg a hallgatók.

Záróvizsgáznak a Pannon Egyetem Georgikon Karának hallgatói. Az alap-, mester és felsőfokú szakképzésben résztvevők is számot adtak tudásukról. A Georgikonon 15 szakon bizonyították rátermettségüket a végzősök. Beszámoltak többek között a mezőgazdasági-, kertészeti, természetvédelmi, vidékfejlesztési és a turizmus területéhez kapcsolódó ismereteikről is.

A vizsga több órán át tartott, a sorra kerülésig a folyosón beszélték át a fiatalok a tételeket. Sokan izgatottan várták, hogy túlessenek a megmérettetésen.

„Én precíziós mezőgazdasági szakmérnökként szeretnék diplomázni. A konvencionális és a precíziós kukoricatermesztést hasonlítottam össze a szakdolgozatomban. Egy kicsit izgulok, de mindjárt én fogok következni.” - mondta el Faragó Nikolett.

A záróvizsgákat 5-8 tagú bizottságok értékelték, ahol külső meghívottakkal együtt vizsgáztattak az egyetem oktatói. A számonkérések menete minden teremben ugyanúgy zajlott. Először a hallgatók beszámoltak a diplomamunkájukról. Ezt egy vetített képes prezentáció keretében kellett bemutatniuk.

 „Itt már kap kérdéseket, a bírálóktól is írásban, illetve a bizottsági tagoktól is. Majd tételes felelettel a húzott tétel alapján számot ad azokról az ismeretekről, amik a záróvizsgához hozzá tartoznak. Ez szakfüggő, ugye, hiszen növénytermesztés, állattenyésztés, vidékfejlesztés, turizmus-vendéglátás, tehát több területen teljesen eltérő záróvizsga tételsorokat állítunk össze.” - ismertette Polgár J. Péter.

A dékán hozzátette, a záróvizsgán kívül egy nyelvvizsgával is kell rendelkezniük a hallgatóknak, hiszen az idegen nyelvtudás feltétele a diploma kibocsátásának. Az abszolutóriumot 147 diák kapta meg, közülük 144-en teljesítették sikeresen a záróvizsgát, ők június 29-én ünnepélyes keretek között kapják kézhez az oklevelüket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus