+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 144-en tették le sikeresen a záróvizsgát a Georgikonon
2019. június 14. péntek 14:16 - Keszthely
144-en tették le sikeresen a záróvizsgát a Georgikonon
144 végzős hallgató tette le a záróvizsgát idén a Georgikonon. A hallgatók különböző szakokon adtak számot tudásukról 13 bizottság előtt. A vizsga menete a korábbi évekhez hasonlóan vetített képes előadásból és tételhúzásból állt. A sikeres vizsgát követően a diplomájukat júniusban kapják meg a hallgatók.

Záróvizsgáznak a Pannon Egyetem Georgikon Karának hallgatói. Az alap-, mester és felsőfokú szakképzésben résztvevők is számot adtak tudásukról. A Georgikonon 15 szakon bizonyították rátermettségüket a végzősök. Beszámoltak többek között a mezőgazdasági-, kertészeti, természetvédelmi, vidékfejlesztési és a turizmus területéhez kapcsolódó ismereteikről is.

A vizsga több órán át tartott, a sorra kerülésig a folyosón beszélték át a fiatalok a tételeket. Sokan izgatottan várták, hogy túlessenek a megmérettetésen.

„Én precíziós mezőgazdasági szakmérnökként szeretnék diplomázni. A konvencionális és a precíziós kukoricatermesztést hasonlítottam össze a szakdolgozatomban. Egy kicsit izgulok, de mindjárt én fogok következni.” - mondta el Faragó Nikolett.

A záróvizsgákat 5-8 tagú bizottságok értékelték, ahol külső meghívottakkal együtt vizsgáztattak az egyetem oktatói. A számonkérések menete minden teremben ugyanúgy zajlott. Először a hallgatók beszámoltak a diplomamunkájukról. Ezt egy vetített képes prezentáció keretében kellett bemutatniuk.

 „Itt már kap kérdéseket, a bírálóktól is írásban, illetve a bizottsági tagoktól is. Majd tételes felelettel a húzott tétel alapján számot ad azokról az ismeretekről, amik a záróvizsgához hozzá tartoznak. Ez szakfüggő, ugye, hiszen növénytermesztés, állattenyésztés, vidékfejlesztés, turizmus-vendéglátás, tehát több területen teljesen eltérő záróvizsga tételsorokat állítunk össze.” - ismertette Polgár J. Péter.

A dékán hozzátette, a záróvizsgán kívül egy nyelvvizsgával is kell rendelkezniük a hallgatóknak, hiszen az idegen nyelvtudás feltétele a diploma kibocsátásának. Az abszolutóriumot 147 diák kapta meg, közülük 144-en teljesítették sikeresen a záróvizsgát, ők június 29-én ünnepélyes keretek között kapják kézhez az oklevelüket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár