+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A 30 milliomodik vendéget köszöntötték
2019. június 12. szerda 15:53 - Zalakaros
A 30 milliomodik vendéget köszöntötték
Jubiláltak Zalakaroson, a fürdő 30 milliomodik vendégét köszöntötték kedden. A településen 1965-ben nyitotta meg kapuit a gyógyfürdő, azóta számos fejlesztésnek köszönhetően mára már a legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenki találhat magának szórakozási lehetőséget a komplexumban.

Egy kétgyermekes penci család volt a szerencsés, akiket a 30 milliomodik vendégekként köszöntöttek a Zalakarosi Fürdőben. A nyertesek egy emléktáblát vehettek át, és ezzel együtt ingyenes belépésre jogosító karszalagokat is kaptak. A család számára nagy meglepetés, ugyanakkor nagy öröm volt, hogy ők vehették át a kitüntető 30 milliomodik vendég címet.   

„Nagyon meglepődtünk. A hétévgén, szombaton érkeztünk, és úgy gondoltuk, hogy mire a nagy tömeg elmegy, akkorra jövünk. Tehát keddre terveztük, és nagyon meglepődtünk, hogy mi lettünk, de nagyon örülünk neki. Egész héten terveztük, hogy fogunk jönni mindennap a strandra. És így, hogy ingyen jöhetünk, ez nagyon jó nekünk, mert azért nagycsaládosoknak ez igen megterhelő.” - mondta Lami Anita.

Zalakaroson 1965-ben nyitotta meg kapuit a termálfürdő. Azóta számos fejlesztésnek köszönhetően mára már nem csak a gyógyulni, hanem a szórakozni vágyók is több lehetőség közül választhatnak. A fürdőben idősek és fiatalok egyaránt szívesen töltik az idejüket, a vezetőség pedig a vendégek köszöntésével szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik évről évre a Zalakarosi Fürdőt választják.        

„1965. szeptember 5-én nyitotta meg kapuit a Zalakarosi Fürdő, és az elmúlt évtizedekben folyamatosan fejlődött a fürdő, folyamatosan bővítette a szolgáltatásait, és folyamatosan növekedett a vendégszám is. ’65-től számítjuk a vendégek számát. 1988-ban értük el eddig a legnagyobb csúcsot, de 2018-ban is nagyon jó évet zártunk, hiszen 650 150 vendéget fogadtunk, ami az előző évhez képes 5%  növekedést jelentett.” - tájékoztatott Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.

A fürdőben a jövőben is folytatódnak a fejlesztések, hiszen cél, hogy minél szélesebb igényeket tudjanak kielégíteni. A Zalakarosi Fürdő a település életében is kiemelkedően fontos szerepet játszik, hiszen az egész éven át nyitva tartó létesítményben nem csak hazai, hanem külföldi vendégeket is rendszeresen fogadnak.

„A településgazdaságnak alapja a fürdő, és nyílván minél többen látogatják a fürdőt, annál jobb. Természetesen Zalakaros több  mint a fürdő, de meghatározó szerepe van a fürdőnek. Úgy gondolom, hogy ez a harmincmillió ember, három magyarországnyi ember, és közhelyet hadd mondjak, hogy nem tévedett, amikor Zalakarost választotta pihenése, gyógyulása színhelyéül.” - emelte ki Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

Zalakaroson bíznak benne, hogy a jövőben tovább emelkedik a látogatók száma, és néhány éven belül a 35 milliomodik vendéget is köszönthetik a fürdőben.  

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Új kamarakiállítás várja az érdeklődőket a Balatoni Múzeumban.
 
A Hévízi-tó alatti műtárgytól számított 500 méter hosszú csatornaszakaszon fogási tilalom van.
 
A nyomvonal érinti többek között a Keszthelyi-hegységet, a Kis-Balaton és a Hévízi-tavat is.
 
Az érdeklődő szülők hamarosan tájékoztatást kapnak az óvodai jelentkezés lehetséges módjáról.
 
A csaknem 900 oldalas alkotás 252 év helyi sportsikereiét tartalmazza 28 sportágban.
 
“Régészeti felfedezések bibliai tájakon” címmel indult útjára egy új sorozat a Balaton Színházban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus