+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bereményi Géza Keszthelyen
2019. június 6. csütörtök 15:53 - Keszthely
Bereményi Géza Keszthelyen
Az Ünnepi Könyvhét alkalmából Bereményi Géza volt a Fejér György Városi Könyvtár vendége. Az író, költő, dalszövegíró és rendező beszélt ifjúkoráról és pályájáról is a közönségnek. Az érdeklődők olyan történeteket is hallhattak, amelyeket még soha sehol nem mesélt el, készülő életrajzi kötetében azonban leírta.

Bereményi Géza nevét a fiatal korosztály is ismeri, hiszen verses- és novelláskötetei mellett számos dal szövegét is jegyzi. A Fejér György Városi Könyvtár olvasótermében gyermek- és ifjúkorának meghatározó történeteit elevenítette fel a közönségnek, amelyek számos szerzeményében is visszaköszönnek. Bereményi Géza első 25 éve gyökeresen meghatározta későbbi életét és pályáját is. Ezért döntött úgy, hogy készülő önéletrajzában erről mesél.

„Ebben nem lesz semmiféle fikció, semmiféle kitalálás, hanem olyan dolgokat is megírok, ami esetleg kínos lenne vagy valami. Ez a memoár műfajába tartozik, és abban az ember őszintén megírja a dolgokat.” - mondta a Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas író.

A beszélgetésen elhangzott, Bereményi Géza verseit, novelláit, dalszövegeit áthatja az író gyermekkora, számos műben visszaköszönnek ifjú életének történései. Szó esett a Cseh Tamással közös munkáról is, amely 40 évig játszott szerepet az életében. Bereményi Géza beszélgetőpartnere Sáringer Marcell volt, aki számos alkalommal adott elő Cseh Tamás dalokat.

„Személyesen találkozni Bereményi Gézával egyértelmű hatalmas élmény. Igen, többször tartottam már Cseh Tamás emlékestet, illetve tulajdonképpen úgy is fogalmazhatok, hogy minden egyes koncertemen előkerült legalább egy vagy kettő Cseh Tamás szerzemény. Tehát egyértelműen hatalmas megtiszteltetés az, hogy személyesen, négyszemközt lehetőségem nyílt arra, hogy Bereményi Gézával beszélgessek.” - tájékoztatott Sáringer Marcell.

A könyvtár olvasótermében fiatalok és idősebbek egyaránt kíváncsiak voltak Bereményi Géza történeteire. Az érdeklődőknek az író köteteinek megvásárlására és dedikáltatásra is lehetőségük volt.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár