+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jó ütemben halad az M76-os építése
2019. június 5. szerda 12:20 - Balatonszentgyörgy
Jó ütemben halad az M76-os építése
Javában zajlik az autópálya és Zalaegerszeg közötti M76-os gyorsforgalmi út építése. A 40 kilométeres út első, 5,6 kilométeres szakaszának legkomplexebb és látványosabb része a Balatonszentgyörgynél épülő felüljáró. Az M76-os első ütemének építése az időjárási körülmények ellenére is ütemterv szerint halad – hangzott el a beruházás keddi sajtótájékoztatóján.

A 365 méter hosszúságú felüljáró építéséhez 229 darab gerendát használnak fel. A legnagyobbak 45 méter hosszúak és súlyuk meghaladja az 56 tonnát. A hídgerendák Dunaújvárosból érkeznek vasúton Sármellékre, beemelésük egy 400 tonnás daruval történik. Ez lesz a gyorsforgalmi út legkomplexebb csomópontja, mely átszeli a vasúti síneket és a közutat is.

Kiss Boglárka, a NIF szóvivője: „Az ütemezése a munkálatoknak úgy néz ki, hogy a közbülső támaszoknak a gerendáit helyezzük be most és ez el fog tartani körülbelül a nyár végéig és a hídfőknek a gerendái azok az év végéig kerülnek a helyükre. Ennek az az oka, hogy a hídfőknél lévő töltéseknek még konszolidálódni kell, süllyedniük kell és utána lehet majd megkezdeni a gerendabeemelésnek a folyamatát.”

A 2x2 sávos, 40 kilométeres szakasz 170 milliárd forintos beruházásból valósul meg – mondta sajtótájékoztatóján az M76-os út beruházásának miniszteri biztosa. Ennek első, 5,6 kilométeres szakaszán, Hollád és Fenékpuszta között zajlanak a munkálatok. 

Vigh László miniszteri biztos: „Ezt az útszakaszt át szeretnénk adni 2020-ban, tehát az a tervünk, hogy 2020-ra elkészül. Abban bízunk, hogy minden az ütemterveknek megfelelően halad. Jelenleg úgy tájékoztattak, hogy nincs semmilyen csúszás és késés a programban. Minden szereplő – látjátok a magasfeszültséget leemelték – minden alkalmas arra, mindenki együttműködik azért, hogy sikeresen és időben befejezzük az építkezést.”

Az 5,6 kilométeres szakaszon eddig egymillió tonna földet és félmillió tonna követ mozgattak meg.  80 ember és 50 munkagép dolgozik az autópálya és Fenékpuszta között. A beruházás elsődleges célja, hogy Zalaegerszeget és a részben elkészült járműipari tesztpályát bekapcsolja a gyorsforgalmi úthálózatba. Az M76-os út érinteni fogja a sármelléki repülőteret is.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
 
Forrás: Pezzetta Umberto
 
Forrás: Pezzetta Umberto
 
 
 
 
 
további híreink
 
Jótékonysági teremlabdarúgó tornát szerveztek Keszthelyen 13 csapat részvételével
 
A várvölgyi rendezvény évről évre népszerűbb, melyre a környékbeliek is szívesen ellátogatnak.
 
Sok területen készítettek feltáró dokumentálásokat a Balatoni Múzeum munkatársai.
 
A lakosság száma azonban 2015 óta csökken, ennek megállítására pályázatok segíthetnek.
 
Hetedik alkalommal szervezték meg Sármelléken az Ólból üstbe elnevezésű kolbásztöltő versenyt.
 
Ezen a héten érdemes a papírokat kitölteni, hogy már a januári béreknél jelentkezzen a kedvezmény.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó