+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Innováció a szemüveggyártásban
2019. május 31. péntek 17:48 - Hévíz
Innováció a szemüveggyártásban
Zala megyében csupán Hévízen érhető el az a szemüvegkeret, amely teljes mértékben az ügyfélre szabható. Ez nem csak a keret színét és formáját jelenti, hanem azt is, hogy a 3D nyomtatóval készült eszköz segítségével a szemüveglencse milliméterre pontosan beállítható. A szakemberek szerint ennek az innovációnak a segítségével elérhető a tökéletes látás.

A Martin Optika megnyitása óta vásárlóközpontú és innovatív megoldásokkal várja a vendégeit. Most egy olyan új terméket kínálnak a hozzájuk betérőknek, amely a kényelmi szempontok mellett elősegíti a tökéletes látást is. A 3D nyomtatóval készült szemüvegkeretekről sajtótájékoztatón számoltak be, melyen elmondták, a termék Európában és Magyarországon is csak néhány kiemelt üzletben érhető el.

„Európában is nagyon kevés helyen, összesen 150 helyen elérhető ez a rendszer. Ez teljesen újragondolja a szemüveggyártást, mint amit eddig ismertünk. Teljesen ügyfélközpontú lesz a szemüveggyártás ezáltal.” - mondta Czibulya Péter Martin, a Martin Optika tulajdonosa.

Elhangzott, a Yuniku szemüvegkeret számítógépes program segítségével teljes mértékben az ügyfél igényeihez szabható. Emellett fontos újítás, hogy ezáltal a lencséhez gyártanak keretet, figyelembe véve az anatómiai adottságokat és a dioptriai értékeket. A keret és a lencse személyre szabásával a szakemberek el tudják érni a tökéletes látás biztosítását.

„Azt tapasztaltuk, hogy az előre gyártott szemüvegkeretek, amiket minden optikában lehet kapni, nem biztosítják azt az optikai állást a szem előtt a lencsének, amivel tökéletesre tudjuk szabni a látást. Tehát mindig kellett kompromisszumokat kötni. A japán cég lévén nem szerettük volna, hogyha bármiben is, a minőségben kompromisszumot kell kötni, úgyhogy egy 5 éves fejlesztéssel úgy néz ki, sikerült megoldani, hogy ne kelljen.” - tájékoztatott Bácskai László, a Hoya Lens Hungary Zrt. vezérigazgatója.

A rendszer 4 ipari 3D kamerával van felszerelve, ez első lépésben felvételt készít az ügyfélről. Ezt követően néhány paraméter megadása után van lehetőség a legoptimálisabb keret és szemüveglencse kiválasztására. A rendezvényen Papp Gábor, Hévíz polgármestere elmondta, az új rendszer Zala megye és Hévíz számára egyaránt jelentős.                 

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó