+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Díjlovaglót tüntettek ki
2019. május 30. csütörtök 09:42 - Gyenesdiás
Díjlovaglót tüntettek ki
Sokan a lovassport királynőjének is nevezik a díjlovaglást. Az úgynevezett idomító lovaglásnak sokan hódolnak Magyarországon is. Versenyeken különböző alakzatok megoldásával érik el a követelményeket, díjlovas kiképzés részeként minden ország maga határozza meg a versenyeken végrehajtandó feladatokat. A Gyenesdiási Magyar Imre Lovas Sport Egyesület tagja, Fellner Katalin remekül oldja meg a feladatokat. Szép eredményeket elérve. Munkájáért, eredményeiért a Magyar Lovassport Szövetség elismerésben részesítette.

Fellner Katalint edzője segíti a gyenesdiási lovarda pályáján. A fiatal lány napjának nagy részét a lovak társaságában tölti . Baron Gyémánt Amazon nevű lóval gyakorolja az alakzatokat. Mert vele készül versenyre és mindennek meg kell felelni a magyar díjlovagló szabályzatban leírtaknak. Többek között a ló kiképzésének minden szakaszában, akár előkészítés, edzés vagy versenyek, a ló jóléte minden mással szemben elsőbbséget élvez. Ebbe beletartozik a lovakkal való bánásmód, a kiképzési módszerek is.  A ló lépése szabályos, szabad és természetes.  Szépen üget és aktív. A lóval még nem állt versenypályára a Kata, de nagy tapasztalattal bánik az állattal és birkózik meg a járásmódok tisztaságával és szabályosságával. Kisgyermek korától lovagol.

"Aktívan nyolc éve. Azóta tűztem ki magamnak a verseny sportot. Először a díjugratás vonzott, de miután belekóstoltam a díjlovaglásba, beláttam, hogy ehhez nincs fogható és utána ebben akartam csak részt venni. S hát az utóbbi elég eredményesen is sikerült."-mondta Fellner Katalin, a Magyar Imre Lovas SE sportolója.

Olyan jól sikerült a sportolónak a 2018-as évad, hogy május 11-én átvehette Hódmezővásárhelyen a Magyar Lovas Sport  Szövetség elismerését az őshonos lófajtával való eredményes versenyzésért. Sok-sok érem, kupa igazolja, hogy nagyon komolyan veszi a versenyekre való felkészülést, a versenypályán való munkát.

"Elég jó ideje dolgozunk együtt most már a mindennapokban is hála Istennek és tényleg nagyon szorgalmas, ügyes, kitartó."- emelte ki az edző, Meggyesi Diána.

Az eredményeket Bohém nevű lovával érte el Fellner Kata. A kedvencet elő is vezeti pihenőhelyéről és büszkén mutatta meg a versenylovat. Igazi szerelem az életében. Ló és lovas szinte együtt gondolkodik. A díjlovaglásban kiválóan szereplő lóval még több alkalommal áll versenypályára az idén a Magyar Imre Lovas SE versenyzője.

Hegedüs Éva - Kezszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus