+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Díjlovaglót tüntettek ki
2019. május 30. csütörtök 09:42 - Gyenesdiás
Díjlovaglót tüntettek ki
Sokan a lovassport királynőjének is nevezik a díjlovaglást. Az úgynevezett idomító lovaglásnak sokan hódolnak Magyarországon is. Versenyeken különböző alakzatok megoldásával érik el a követelményeket, díjlovas kiképzés részeként minden ország maga határozza meg a versenyeken végrehajtandó feladatokat. A Gyenesdiási Magyar Imre Lovas Sport Egyesület tagja, Fellner Katalin remekül oldja meg a feladatokat. Szép eredményeket elérve. Munkájáért, eredményeiért a Magyar Lovassport Szövetség elismerésben részesítette.

Fellner Katalint edzője segíti a gyenesdiási lovarda pályáján. A fiatal lány napjának nagy részét a lovak társaságában tölti . Baron Gyémánt Amazon nevű lóval gyakorolja az alakzatokat. Mert vele készül versenyre és mindennek meg kell felelni a magyar díjlovagló szabályzatban leírtaknak. Többek között a ló kiképzésének minden szakaszában, akár előkészítés, edzés vagy versenyek, a ló jóléte minden mással szemben elsőbbséget élvez. Ebbe beletartozik a lovakkal való bánásmód, a kiképzési módszerek is.  A ló lépése szabályos, szabad és természetes.  Szépen üget és aktív. A lóval még nem állt versenypályára a Kata, de nagy tapasztalattal bánik az állattal és birkózik meg a járásmódok tisztaságával és szabályosságával. Kisgyermek korától lovagol.

"Aktívan nyolc éve. Azóta tűztem ki magamnak a verseny sportot. Először a díjugratás vonzott, de miután belekóstoltam a díjlovaglásba, beláttam, hogy ehhez nincs fogható és utána ebben akartam csak részt venni. S hát az utóbbi elég eredményesen is sikerült."-mondta Fellner Katalin, a Magyar Imre Lovas SE sportolója.

Olyan jól sikerült a sportolónak a 2018-as évad, hogy május 11-én átvehette Hódmezővásárhelyen a Magyar Lovas Sport  Szövetség elismerését az őshonos lófajtával való eredményes versenyzésért. Sok-sok érem, kupa igazolja, hogy nagyon komolyan veszi a versenyekre való felkészülést, a versenypályán való munkát.

"Elég jó ideje dolgozunk együtt most már a mindennapokban is hála Istennek és tényleg nagyon szorgalmas, ügyes, kitartó."- emelte ki az edző, Meggyesi Diána.

Az eredményeket Bohém nevű lovával érte el Fellner Kata. A kedvencet elő is vezeti pihenőhelyéről és büszkén mutatta meg a versenylovat. Igazi szerelem az életében. Ló és lovas szinte együtt gondolkodik. A díjlovaglásban kiválóan szereplő lóval még több alkalommal áll versenypályára az idén a Magyar Imre Lovas SE versenyzője.

Hegedüs Éva - Kezszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
 
Több ezren élvezték a koncerteket és az ünnepi tűzijátékot a Keszthelyi Balaton-parton.
 
13. alkalommal rendeztek Bor- és Csemegeszőlő fesztivált Vonyarcvashegyen.
 
A Festetics-kastélynál tartotta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete Zalai Kenyérünnepét.
 
A keresztény állam és értékek védelme ma is aktuális – hangzott el augusztus 20-án, Keszthelyen.
 
Keszthely és Vonyarcvashegy lovasa is ott lehet a Hősök terén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó