+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Három keszthelyi család kapta meg a Családok Helikonja Lángját
2019. május 28. kedd 15:50 - Keszthely
Három keszthelyi család kapta meg a Családok Helikonja Lángját
Negyedik alkalommal rendezték meg a Családok Helikonja nevű rendezvényt Keszthelyen. A program hiánypótlóként indult, mely a családok fontosságára hívja fel a figyelmet. A kétnapos esemény idei témaköre a generációk köré szerveződött.

Koncerteken és játékos előadásokon is részt vehettek az érdeklődők a rendezvényen. A szervezők tapasztalata szerint szívesebben mozdulnak ki a helyi lakosok, ha őket megszólító program valósul meg. Ezért hívták életre a Családok Helikonját, hogy olyan eseményt szervezzenek, ami közvetlenül érinti a családokat. Ezt a látogatók is szívesen fogadták.

„Amit én láttam, az gyönyörű volt. Volt tanítványaim szerepeltek, nagyon nagy szeretettel hallgattam és néztem őket.” - mondta Dr. Bürgés Györgyné Simon Márta.

Mint minden évben, idén is egy témakör köré szervezte a programokat az ADD meg a lehetőséget! Alapítvány. Ebben az évben „Generációk családjai, családok generációi” címmel arra hívták fel a figyelmet, hogy szükség van a családok idősebb tagjainak segítségére is. Ezt véleményük szerint kompetenciafejlesztéssel tudják elérni a legkönnyebben. Ez azt jelenti, hogy szükséges új ismeretekkel gazdagodnunk a generációk sajátosságairól, készségeiről, és meg kell tapasztalnunk az attitűdváltozásokat is.

„Mi bizakodók vagyunk abban, hogy mindenki kapott egy gondolatot. Valamit, egyet. És ha egy gondolatot haza visz, ami utána benne tovább él, akkor azt gondoljuk, hogy már megérte. Ugyanezt gondolom a tegnapi napról is. Ugye a kétnapos rendezvényünk az mindig úgy áll össze, hogy az első nap, az egy szakmai nap” - ismertette a program háziasszonya, Dr. Hada Zsuzsanna.

A Családok Helikoni lángját négy évvel ezelőtt gyújtottak meg először. Ezt adták most tovább 3 keszthelyi családnak megőrzésre. A Nagy, az Oppel és a Gelencsér család több generáció óta él a városban, sokat köszönhetnek nekik a helyiek. Mint a famíliák képviselői elmondták, örömmel vették a felkérést.

„Helikonos gimnazistaként 50-60 évvel ezelőtt kaptam az elismeréseket, buzdítást, lelkesítést, ma pedig megtiszteltetés, hogy életpéldaként, 75 évesként elmondhatom a 10 generációs családomat a keszthelyieknek. És buzdítok mindenkit városunk őszinte szeretetére.” - mondta el Dr. Gelencsér József.

A lámpások mellett szimbolikusan a Boldogság Kék Madarát is megkapták a családok képviselői. A program közös énekléssel ért véget.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus