Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A hálózatra kötött generáció
2018. már. 23. péntek | Keszthely
A hálózatra kötött generáció
Mi jellemzi az egyes generációkat? Mi az oka a fiatalok és az idősek közti konfliktusoknak és hogyan lehet ezeket feloldani? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattak mindazok, akik részt vettek a GÉM program és az Add meg a lehetőséget! Alapítvány szervezésében megvalósuló előadáson.

Ma már egyre többet hallani az Alfa generáció tagjairól is, azonban a veteránok és a baby bommerek is köztünk élnek. Ők azok, akik egyáltalán nem vagy csak életük derekán találkoztak a digitális világ kihívásaival, így teljesen másképp és más célra használják az internet adta lehetőségeket. Ezzel szemben a mai fiatalok, a Z-generáció már beleszületett az internet világába.

„Jött a Z-generáció, amelyik abban a világban nő fel, amelyikben már minden a megosztáson alapul. A tudástól a Wikipédián keresztül a közösségi megélésig. Rájönnek arra, hogy a fejükre fog robbanni majd meg bomlani az egész világ, mert az előtte lévő generációk sikeresen tönkrevágták. Jönnek a globális katasztrófák, jön a globális terrorizmus és jön a mesterséges intelligencia. Ez a mai tinédzsereknek a világa.” - mondta Szűcs Sándor, az APCSEL29 alapítója és vezetője.

Az előadáson szó esett a különböző generációk hírolvasási és internethasználati szokásairól, valamint a különböző nemzedékek közötti konfliktusok feloldási lehetőségeiről is. Szűcs Sándor kiemelte, minden korcsoportnak megvan a maga sajátossága, azonban fontos lenne, ha a különböző generációk megtanulnák megérteni és megismerni egymást. Ebben segít ez az előadás is.

„Én ezt az előadást nagyon sok iskolában, lelkészeknek, pedagógusoknak megtartom már évek óta. Sok olyan visszajelzést kapunk, hogy egy-egy ilyen előadás, beszélgetés után, egyszerűen csak abból, hogy elindul egy közös gondolkodás a generációk között. Ha ráeszmélnek arra, hogy teljesen természetesen másmilyenek, és természetes, hogy máshol van a fókuszuk, abból beindulhat egy sokkal jobb együtt munkálkodás a generációk között.” - emelte ki a szakember.

Szűcs Sándor felhívta a figyelmet arra is, hogy az egyes generációk felelősséggel tartoznak az utánuk következők felé. Éppen ezért fontos, hogy a különböző korcsoportok nyitottak legyenek a megismerésre és a kommunikációra is. A közönség soraiban is több nemzedék képviseltette magát, akik egy nagyon tartalmas és izgalmas előadást hallhattak.

Regman Karola - Keszthelyi TV                  

| 2022. okt. 12. szerda 17:02 | Keszthely
A Család- és Gyermekjóléti Központ szervezett konferenciát, hogy segítség a városban működő intézményeket
| 2020. feb. 25. kedd 15:18 | Keszthely
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
| 2019. máj. 28. kedd 15:50 | Keszthely
Generációk családjai, családok generációi témakörben rendezték az idei Családok Helikonját.
| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az olvasóktól várt névötleteket a Fejér György Városi Könyvtár.
| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
A Fejér György Városi Könyvtár 15 éve hívja versengésre a diákokat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.