+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyári napközis tábort szervez a VSZK
2019. május 24. péntek 16:17 - Keszthely
Nyári napközis tábort szervez a VSZK
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló általános iskolások döntését. A június táborban koktélokat készíthetnek, szalvétát hajtogathatnak és természetesen a konyhán is kipróbálhatják magukat a jelentkezők. A kamara 2014 óta szervez az intézményekkel ilyen táborokat, ahol például a rendészeti, szépészeti és építőipari képzéseket mutatnak be.

Gödöllői töltött csirkecomb és csirkepaprikás is készül a VSZK tankonyhájában. A tanulók magas óraszámban végeznek gyakorlatot. László Szilveszter a szakképesítés és érettségi után most a vendéglátásszervező szakmát kívánja megszerezni. A tanuló elhivatott a vendéglátás iránt: „Tetszett ez a vendéglátás dolog, hogy a semmiből készítenek a szakácsok készételt és más embereknek kielégítik egyes vágyaikat az étkezés terén és pontosan ezért jöttem ide a VSZK-ba.” 

A szakmát kínáló intézmények fontos feladata a pályaorientáció. A keszthelyi VSZK ezért az idei évtől kisinas tábort szervez, csatlakozva a kamara kezdeményezéséhez. A szünidős programon hetedik évfolyamos diákok pályaválasztását segítik.

„A nálunk képzett szakmákba tekinthetnek be ezen tábor során a tanulók, de nagyon sok szabadidős programot is szervezünk számukra. Tehát a szakmák alapfogásaival való megismerkedés mellett nyelvi, sport, informatikai programokat is kínálunk ezen egy hét alatt” - nyilatkozta Fisli István. 

Az igazgató hozzátette, az áprilisban meghirdetett táborra már csak pár szabad hely van. A június 17-én induló napközis táborra csak az étekés díját kell fizetni, mely összesen hatezer forint. Az iskola konyhája és étterme mellett például szállodalátogatáson is ismerkedhetnek majd a tanulók a vendéglátással. 

Bangó László, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Keszthely Térségi Szervezetének elnöke: „A kisinas táborokat kimondottan a hetedik osztályosoknak szervezik, akik a következő évben ugye pályát, szakmát kell, hogy válasszanak. Őket próbálják ezzel motiválni, kicsit megismertetni ezekkel a szakmákkal a való életben, hogy hogy is lesz, mit fognak ott csinálni és így talán a döntéseiket megkönnyíti, hogy mit is válasszanak.”

A kamara számára fontos, hogy a VSZK is kínál ilyen tábort, hiszen nagyon fontos a térségben a turisztikai és vendéglátós szakemberek képzése. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az országban elsőként, 2014-ben indította el a kisinas táborokat. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus