+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyári napközis tábort szervez a VSZK
2019. május 24. péntek 16:17 - Keszthely
Nyári napközis tábort szervez a VSZK
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló általános iskolások döntését. A június táborban koktélokat készíthetnek, szalvétát hajtogathatnak és természetesen a konyhán is kipróbálhatják magukat a jelentkezők. A kamara 2014 óta szervez az intézményekkel ilyen táborokat, ahol például a rendészeti, szépészeti és építőipari képzéseket mutatnak be.

Gödöllői töltött csirkecomb és csirkepaprikás is készül a VSZK tankonyhájában. A tanulók magas óraszámban végeznek gyakorlatot. László Szilveszter a szakképesítés és érettségi után most a vendéglátásszervező szakmát kívánja megszerezni. A tanuló elhivatott a vendéglátás iránt: „Tetszett ez a vendéglátás dolog, hogy a semmiből készítenek a szakácsok készételt és más embereknek kielégítik egyes vágyaikat az étkezés terén és pontosan ezért jöttem ide a VSZK-ba.” 

A szakmát kínáló intézmények fontos feladata a pályaorientáció. A keszthelyi VSZK ezért az idei évtől kisinas tábort szervez, csatlakozva a kamara kezdeményezéséhez. A szünidős programon hetedik évfolyamos diákok pályaválasztását segítik.

„A nálunk képzett szakmákba tekinthetnek be ezen tábor során a tanulók, de nagyon sok szabadidős programot is szervezünk számukra. Tehát a szakmák alapfogásaival való megismerkedés mellett nyelvi, sport, informatikai programokat is kínálunk ezen egy hét alatt” - nyilatkozta Fisli István. 

Az igazgató hozzátette, az áprilisban meghirdetett táborra már csak pár szabad hely van. A június 17-én induló napközis táborra csak az étekés díját kell fizetni, mely összesen hatezer forint. Az iskola konyhája és étterme mellett például szállodalátogatáson is ismerkedhetnek majd a tanulók a vendéglátással. 

Bangó László, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Keszthely Térségi Szervezetének elnöke: „A kisinas táborokat kimondottan a hetedik osztályosoknak szervezik, akik a következő évben ugye pályát, szakmát kell, hogy válasszanak. Őket próbálják ezzel motiválni, kicsit megismertetni ezekkel a szakmákkal a való életben, hogy hogy is lesz, mit fognak ott csinálni és így talán a döntéseiket megkönnyíti, hogy mit is válasszanak.”

A kamara számára fontos, hogy a VSZK is kínál ilyen tábort, hiszen nagyon fontos a térségben a turisztikai és vendéglátós szakemberek képzése. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az országban elsőként, 2014-ben indította el a kisinas táborokat. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó