+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Versenyre készülnek a vitorlások
2019. május 22. szerda 16:11 - Keszthely
Versenyre készülnek a vitorlások
Megkezdődött már a vitorlásszezon a Balatonon. A kikötők is megtelnek lassan, folyamatosan érkeznek a hajók. A tavaszi munkálatokon is túl vannak nagyrészt a tulajdonosok, így most a versenyekre készülnek. A Magyar Tengeren több vitorlás megmérettetést rendeznek. A keszthelyi szervezésű Pünkösdi Regatta két hét múlva várható.

Az utolsó munkálatokkal is lassan végeznek a hajósok. A legtöbb vitorlás  már készen áll arra, hogy a jó időben kimehessenek rajta a nyílt vízre. A tavaszi feladatokat már elvégezték a tulajdonosok, a köteleket is kicserélték már újakra. A Keszthelyi Yachtkikötőben 150 hajó, köztük dragonok, sporthajók,  katamaránok és egyéb versenyhajók foglalnak helyet.

„A hajók már zömében 90% fölött vízen vannak. Jönnek a bérlők és egyre kezdik újraéleszteni a berozsdásodott mozdulatokat, amiket ősszel-télen ugye abbahagytak. Gyönyörűen fejlődik a kikötőnk, most már 150 körüli hajólétszámmal büszkélkedhetünk. És amivel még büszkélkedhetünk itt Keszthelyen, hogy igazából a Balatonon már alig található kikötő, nálunk azért még mindig tudunk fogadni, így hát messzebbről is jönnek bérlők, tulajdonosok”. - mondta el Ács István kikötőmester.

A kikötőmester hozzátette, a 150 hely mellett 10-12 vendéghelyet tudnak biztosítani a beérkezőknek, de egy nagyobb rendezvény kapcsán akár 200 járművet is ki tudnak kötni.

A versenyszezon is hamarosan kezdődik. Két hét múlva indul a keszthelyi szervezésű Pünkösdi Regatta.. Ez a második legnagyobb vitorlás verseny a Balatonon a Kék Szalag után. A megmérettetésre több száz hajót várnak, köztük lesz a HUN3 Bogi nevű katamarán is, mely két teljesen új vitorlával kezdte meg a felkészülést. 

„Alapvetően elkezdtük a tavaszi munkálatokat, egy ilyen hajónál sosincs olyan, hogy befejeztük és vége van. Jól állunk, gőzerővel készülünk a szezonra, ugye két és fél hét múlva itt a Pünkösdi Regatta, ami itt van Keszthelyen és nekünk fokozottan leköti a figyelmünket. Még egy-két finomítás hátravan, de jól állunk én úgy érzem.” - ismertette Büki Gábor  kormányos.

A vitorlások további versenyekre is készülnek. Többek között biztosan neveznek a két nagy júliusi megmérettetésre, a Fehér- és a Kékszalagra.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus