+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Versenyre készülnek a vitorlások
2019. május 22. szerda 16:11 - Keszthely
Versenyre készülnek a vitorlások
Megkezdődött már a vitorlásszezon a Balatonon. A kikötők is megtelnek lassan, folyamatosan érkeznek a hajók. A tavaszi munkálatokon is túl vannak nagyrészt a tulajdonosok, így most a versenyekre készülnek. A Magyar Tengeren több vitorlás megmérettetést rendeznek. A keszthelyi szervezésű Pünkösdi Regatta két hét múlva várható.

Az utolsó munkálatokkal is lassan végeznek a hajósok. A legtöbb vitorlás  már készen áll arra, hogy a jó időben kimehessenek rajta a nyílt vízre. A tavaszi feladatokat már elvégezték a tulajdonosok, a köteleket is kicserélték már újakra. A Keszthelyi Yachtkikötőben 150 hajó, köztük dragonok, sporthajók,  katamaránok és egyéb versenyhajók foglalnak helyet.

„A hajók már zömében 90% fölött vízen vannak. Jönnek a bérlők és egyre kezdik újraéleszteni a berozsdásodott mozdulatokat, amiket ősszel-télen ugye abbahagytak. Gyönyörűen fejlődik a kikötőnk, most már 150 körüli hajólétszámmal büszkélkedhetünk. És amivel még büszkélkedhetünk itt Keszthelyen, hogy igazából a Balatonon már alig található kikötő, nálunk azért még mindig tudunk fogadni, így hát messzebbről is jönnek bérlők, tulajdonosok”. - mondta el Ács István kikötőmester.

A kikötőmester hozzátette, a 150 hely mellett 10-12 vendéghelyet tudnak biztosítani a beérkezőknek, de egy nagyobb rendezvény kapcsán akár 200 járművet is ki tudnak kötni.

A versenyszezon is hamarosan kezdődik. Két hét múlva indul a keszthelyi szervezésű Pünkösdi Regatta.. Ez a második legnagyobb vitorlás verseny a Balatonon a Kék Szalag után. A megmérettetésre több száz hajót várnak, köztük lesz a HUN3 Bogi nevű katamarán is, mely két teljesen új vitorlával kezdte meg a felkészülést. 

„Alapvetően elkezdtük a tavaszi munkálatokat, egy ilyen hajónál sosincs olyan, hogy befejeztük és vége van. Jól állunk, gőzerővel készülünk a szezonra, ugye két és fél hét múlva itt a Pünkösdi Regatta, ami itt van Keszthelyen és nekünk fokozottan leköti a figyelmünket. Még egy-két finomítás hátravan, de jól állunk én úgy érzem.” - ismertette Büki Gábor  kormányos.

A vitorlások további versenyekre is készülnek. Többek között biztosan neveznek a két nagy júliusi megmérettetésre, a Fehér- és a Kékszalagra.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
 
Több ezren élvezték a koncerteket és az ünnepi tűzijátékot a Keszthelyi Balaton-parton.
 
13. alkalommal rendeztek Bor- és Csemegeszőlő fesztivált Vonyarcvashegyen.
 
A Festetics-kastélynál tartotta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete Zalai Kenyérünnepét.
 
A keresztény állam és értékek védelme ma is aktuális – hangzott el augusztus 20-án, Keszthelyen.
 
Keszthely és Vonyarcvashegy lovasa is ott lehet a Hősök terén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó