+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / DK: két eszme áll szemben egymással
2019. május 20. hétfő 13:11 - Keszthely
DK: két eszme áll szemben egymással
„Az idei európai parlamenti választásokon két eszme áll szemben egymással” – véli Eörsi Mátyás. A Demokratikus Koalíció politikusa úgy látja, van egy nem létező ellenségekkel hadakozó Magyarország, és egy olyan, amelynek szövetségesei vannak. Erről, és a választásokhoz kapcsolódó kérdésekről tartott fórumot Keszthelyen.

Eörsi Mátyás elmondta, az európai uniós csatlakozás idején a magyar politika egységes tudott lenni, a pártok közösen küzdöttek a fontos célok eléréséért. Véleménye szerint azonban ma ilyen tekintetben teljesen kettészakadt az ország. A politikus kiemelte, a jobboldali szavazók is támogatják az Európai Egyesült Államok eszméjét, ahol Magyarországnak barátai és szövetségesei vannak.

„Látszik a felmérésekből, hogy Magyarország többsége, még a Fidesz támogatók többsége is támogatja az Európai Egyesült Államok gondolatát abban, hogy barátkozni kell, szövetségesnek lenni. Azt, hogy kell egy minimális európai nyugdíj, kell egy minimális családi pótlék, az egészségügyben kell lenni minimális szolgáltatásoknak. Ilyenekről beszél a Demokratikus Koalíció.” - tájékoztatott a Demokratikus Koalíció Országos Tanácsának tagja.

Elhangzott, azok számára, akik követik a kampányt, és meghallgatják a pártokat, az Európai Egyesült Államok víziója nagyon rokonszenves és követendő gondolat. Eörsi Mátyás úgy véli, Magyarország 1000 éve vár arra, hogy mindenben a Nyugathoz tartozzon, és ne Kelet és Nyugat között ingázzon. Hozzátette, ennek a megvalósulásáról szól a Demokratikus Koalíció programja is.

„Miközben az Európai Unió sikeres, a magyar polgárok nem érzik magukat sikeresnek. Megkapják a hónap végi munkabért, megkapják a hónap végi nyugdíjat, és úgy gondolják, hogy mitől vagyok én az Európai Unió polgára? Na, ezen szeretnénk változtatni azzal, hogy bevezetnénk egy európai minimál munkabért, bevezetnénk egy európai minimál nyugdíjat, bevezetnénk egy európai minimális családi pótlékot.” - tette hozzá Eörsi Mátyás.

A DK politikusa kiemelte, idén különösen fontos, hogy az ellenzéki szavazók is elmenjenek voksolni, és beleszóljanak Magyarország jövőjébe. Elhangzott, a Demokratikus Koalíció azt szeretné, ha hazánk megbecsült tagja lenne az Európai Uniónak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus