+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közeledik az adóbevallások határideje
2019. május 17. péntek 15:37 - Keszthely
Közeledik az adóbevallások határideje
Május 20-a az adóbevallások benyújtásának végső határideje. Eddig lehet rendelkezni az adó 1%-nak felajánlásáról is. Keszthelyen 87 regisztrált civil szervezet van, akik várják a felajánlásokat. Az idei évtől a NAV az őstermelők és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek mellett az egyéni vállalkozók tervezetét is elkészíti.

Hegedűóra van a Festetics György Zeneiskolában. Az intézménynek több hangszere van, ezeket az ott tanulók rendelkezésére bocsátja. A hangszerek beszerzési és javítási költsége azonban rendkívül magas, ezek kifizetésében nagy segítséget nyújt a Zeneiskola Baráti Kör Egyesület. Mindezek mellett azonban koncertek és kirándulások szervezését, versenyekre való utazást is finanszíroz és jutalmakat is kioszt.

„A zeneiskola diákjai és tanárai folyamatosan részt vesznek a város illetve a régió különböző rendezvényein. Így minden bizonnyal nem szerénytelenül megállapíthatjuk, hogy aktív részesei vagyunk a környék zenei kulturális életének. Bízunk abban, hogy egyre többen fognak majd támogatást nyújtani a részünkre.” - tájékoztatott Dr. Gárdos Tamás, a Zeneiskola Baráti Kör elnöke.

Az egyesület elnöke elmondta, nagyon sokat jelent számukra az 1% is, hiszen a befolyt összegből az iskola tanulóinak az előrehaladását tudják támogatni, illetve az elért eredményeiket elismerni.

Azok, akiknek a NAV készíti el az adóbevallását, és rendelkeznek Ügyfélkapuval, már március 15-e óta láthatják a tervezetet. Magánszemélyeknek, mindössze az adatokat kell ellenőrizniük és a civil szervezeteknek szánt 1%-ról rendelkezniük. Az egyházak részére tett felajánlást automatikusan figyelembe veszi a hivatal addig, amíg azt az adózó vissza nem vonja, vagy más egyházat meg nem jelöl. A NAV azonban nem csak a magánszemélyeknek készít tervezetet.

„2018 évre már az egyéni vállalkozóknak is készül adóbevallási tervezet a mezőgazdasági őstermelőkhöz és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyekhez hasonlóan akkor, ha róluk a hivatal a munkáltatóktól, kifizetőktől származó adatokkal rendelkezik. Ez a tervezet számukra viszont csak egy ajánlat. A tevékenységből származó adatokkal az egyéni vállalkozóknak, az őstermelőknek és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek ki kell egészíteni a tervezetet. Ha nem egészítik ki, nem módosítják az adóbevallási tervezetet, az automatikusan nem válik május 20-án személyi jövedelemadó bevallássá.” - tájékoztatott Joó Hilda, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Kirendeltségének sajtóreferense.

Fontos tudni, hogy aki adóvisszaigénylésre jogosult, annak meg kell jelölnie, hogy ezt milyen formában kéri, és ehhez bankszámlaszámot vagy postai címet kell csatolnia. Akinek befizetendő személyi jövedelemadója van, és az nem éri el a 200 ezer forintot, az kérhet pótlékmentes 6 havi részletet, ezt is jelölni kell a bevallásban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
 
A Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál keretében 230 gyermek játszhatott Zalakaroson.
 
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
 
Közel 400 jelmezes vonult fel a XX. Keszthelyi Városi Karneválon.
 
Halálos baleset történt február 22-én a 76-s főúton.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó