+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Remekeltek a VSZK-sok
2019. május 16. csütörtök 15:24 - Keszthely
Remekeltek a VSZK-sok
Kimagasló eredményeket értek el a Keszthelyi VSZK tanulói az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatárgyi országos versenyen. A végzős diákok már szeptemberben megkezdték a felkészülést, melynek meg is lett az eredménye, hiszen 2., 6. és 12. helyen végeztek az utolsó körben. Az iskola számára is nagy dicsőséget jelentenek ezek az eredmények, de a diákok számára a továbbtanulás szempontjából sem utolsók.

Szakmai tárgyból írják az érettségi vizsgát a keszthelyi VSZK tanulói. Közülük hárman pár héttel ezelőtt hasonló szituációba kerültek, szakmai országos versenyen vettek részt. A megmérettetés az egyik legrangosabbnak számít az országban, melyre évek óta tud indítani az iskola versenyzőket. A vendéglátóipari ismeretek területi versenyeire 286 diák jelentkezett, a VSZK ebből 5 tanulót nevezett.

„Márciusban került sor az elődöntőre, itt az intézményben. Interaktív módon kellett megoldani a feladatsort. Ezt három tanulónk kiválóan megoldotta és behívták őket az országos döntőre. Az interaktív fordulóban vendéglátó gazdálkodás, szakmai számítás és marketing tantárgyak szerepeltek.” - mondta el Dancs József felkészítő tanár.

Az emlékeket idézik fel a diákok felkészítőiknek. Idén kimagasló eredmények születtek a szolnoki országos döntőben. Gerencsér Laura 2.,Czuppon Petra 6., Mezei Jázmin pedig a 12. helyen végzett. A megmérettetés feladatai az emeltszintű érettséginek feleltek meg.

„A versenyt nagyon nehéznek éreztem. Kifejezetten az írásbelit. A szóbeli az már kicsit jobban ment, nagyon jó tételt kaptam, amiről tudtam elég jól beszélni. Előtte még pont át is néztem a könyvből azt az anyagot, amiről kellett felelnem. És az, hogy mennyire dicsőség, azt nem kell elmondanom, mert nagyon jó érzés.” - emlékezett vissza Gerencsér Laura.

A versenyre való felkészülés már szeptemberben elkezdődött, mondta el Paskuné Zombory Melinda. Tanórákon és külön foglalkozások formájában is oktatták a gyerekeket.

„Mikor megtudtuk, hogy a 30-ba bekerültek, hát utána volt két hetünk, akkor összehívtuk a csapatot, teammunka, mivel ugye itt már öt tantárgy szerepelt a következőben, minden emelt szinten. És a szakoktatót, szaktanárok összeültünk, elosztottuk, hogy ki, mikor uralja a gyerekeket és készíti a versenyre.”

A felkészítésben részt vett dr. Kiss Zsoltné, Kovácsné Denkler Brigitta, Kiss György és Tóth Dénes is. A diákok számára a dicsőség mellett azért is fontosak ezek az eredmények, mivel továbbtanulás esetén plusz pontot jelenthetnek számukra.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus