+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zengett az ének
2018. április 19. csütörtök 18:01 - Vonyarcvashegy
Zengett az ének
Több mint kétszáz gyerek hangja csendült fel szerdán a vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskolában. A településen immár 29. alkalommal szerveztek kórustalálkozót, ahová nem csak a Keszthelyi járásból, hanem Tapolcáról és Pécsről is érkezett énekkar. A program fővédnöke idén is Balázs Árpád, Erkel- és Magyar Örökség-díjas érdemes művész volt.

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola diákjainak ajkáról is zengett az ének Vonyarcvashegyen. A kórus népdalokkal, és Balázs Árpád Bodzavirág című énekével is készült a találkozóra. Az énekkarban több évfolyam tanulói is énekelnek, és saját bevallásuk szerint egy nagyon jó csapat kovácsolódott össze az évek során.

„Ez egy összetartó csapat, egy kis család. Úgy vélem, hogy minden tagja számíthat a másikra. Bármilyen probléma van, egyből szólhatunk, hogy ez így nem jó, vagy mást szeretnénk. Minden darabot szeretek, és jól érzem magamat.” - mondta Tasner Virág, a kórus tagja.

Vonyarcvashegyen 29. alkalommal szervezték meg a kórustalálkozót, ahová már nem csak a környező iskolákból, hanem Pécsről is érkeztek diákok. A Testvérvárosok Terei Általános Iskola énekkara számos kiemelkedő eredményt tudhat maga mögött, többek között tavaly elnyerték az év kórusa címet is. Vezetőjük úgy véli a Balaton-parti találkozó fontos eleme a kapcsolatépítés és a tapasztalatcsere.     

„Úgy érezzük, hogy a gyerekek között is olyanfajta kapcsolat szövődik, és az iskoláink között is egy olyan meglévő, a tehetségeket támogató kapcsolatokat tudunk így ápolni, ami én azt gondolom, hogy nagyon fontos a gyerekek életében. Érzelmileg is, zeneileg is a fejlődésüket ez biztosítja.” - emelte ki Taschnerné Sértő Ágnes, a pécsi kórus vezetője.

A rendezvény fővédnöke idén is az Erkel- és Magyar Örökség-díjas érdemes művész, Balázs Árpád volt. A magyar zeneszerző elmondta, nagy öröm, hogy már nem csak a Keszthelyi járásból, hanem a Dunántúl más iskoláiból is érkeznek kórusok. Az érdemes művész azt is kiemelte, az énekkaros gyerekek az évek során olyant pluszt kapnak, ami egész életükben elkíséri őket.

„Ha már egy gyerek fertőzést kap – ez olyan, mint a vírus. Tulajdonképpen igazán ha elterjed – de pozitív értelemben – az terjed. Itt, egy ilyen találkozón hallja az egyik a másikat, a másik az egyiket. Tanár néni, tanuljuk meg ezt is, azt is. ezek a gyerekek nem kocsmába fognak járni, ezek a gyerekek nem plázában fognak lógni előre hátra, meg nem a kütyürüjüket, a mobiltelefonokat fogják nyomogatni.” - tette hozzá a zeneszerző.

A 29. kórustalálkozón a zalaapáti Nefelejcs kórus, a vonyarcvashegyi iskola énekkara és a hévízi Illyés Gyula Általános Iskola kis- és nagykórusa is bemutatkozott. A programon a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar kiszenekara működött közre.

Regman Karola - Keszthelyi TV                  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus