Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Zengett az ének
2018. ápr. 19. csütörtök | Vonyarcvashegy
Zengett az ének
Több mint kétszáz gyerek hangja csendült fel szerdán a vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskolában. A településen immár 29. alkalommal szerveztek kórustalálkozót, ahová nem csak a Keszthelyi járásból, hanem Tapolcáról és Pécsről is érkezett énekkar. A program fővédnöke idén is Balázs Árpád, Erkel- és Magyar Örökség-díjas érdemes művész volt.

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola diákjainak ajkáról is zengett az ének Vonyarcvashegyen. A kórus népdalokkal, és Balázs Árpád Bodzavirág című énekével is készült a találkozóra. Az énekkarban több évfolyam tanulói is énekelnek, és saját bevallásuk szerint egy nagyon jó csapat kovácsolódott össze az évek során.

„Ez egy összetartó csapat, egy kis család. Úgy vélem, hogy minden tagja számíthat a másikra. Bármilyen probléma van, egyből szólhatunk, hogy ez így nem jó, vagy mást szeretnénk. Minden darabot szeretek, és jól érzem magamat.” - mondta Tasner Virág, a kórus tagja.

Vonyarcvashegyen 29. alkalommal szervezték meg a kórustalálkozót, ahová már nem csak a környező iskolákból, hanem Pécsről is érkeztek diákok. A Testvérvárosok Terei Általános Iskola énekkara számos kiemelkedő eredményt tudhat maga mögött, többek között tavaly elnyerték az év kórusa címet is. Vezetőjük úgy véli a Balaton-parti találkozó fontos eleme a kapcsolatépítés és a tapasztalatcsere.     

„Úgy érezzük, hogy a gyerekek között is olyanfajta kapcsolat szövődik, és az iskoláink között is egy olyan meglévő, a tehetségeket támogató kapcsolatokat tudunk így ápolni, ami én azt gondolom, hogy nagyon fontos a gyerekek életében. Érzelmileg is, zeneileg is a fejlődésüket ez biztosítja.” - emelte ki Taschnerné Sértő Ágnes, a pécsi kórus vezetője.

A rendezvény fővédnöke idén is az Erkel- és Magyar Örökség-díjas érdemes művész, Balázs Árpád volt. A magyar zeneszerző elmondta, nagy öröm, hogy már nem csak a Keszthelyi járásból, hanem a Dunántúl más iskoláiból is érkeznek kórusok. Az érdemes művész azt is kiemelte, az énekkaros gyerekek az évek során olyant pluszt kapnak, ami egész életükben elkíséri őket.

„Ha már egy gyerek fertőzést kap – ez olyan, mint a vírus. Tulajdonképpen igazán ha elterjed – de pozitív értelemben – az terjed. Itt, egy ilyen találkozón hallja az egyik a másikat, a másik az egyiket. Tanár néni, tanuljuk meg ezt is, azt is. ezek a gyerekek nem kocsmába fognak járni, ezek a gyerekek nem plázában fognak lógni előre hátra, meg nem a kütyürüjüket, a mobiltelefonokat fogják nyomogatni.” - tette hozzá a zeneszerző.

A 29. kórustalálkozón a zalaapáti Nefelejcs kórus, a vonyarcvashegyi iskola énekkara és a hévízi Illyés Gyula Általános Iskola kis- és nagykórusa is bemutatkozott. A programon a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar kiszenekara működött közre.

Regman Karola - Keszthelyi TV                  

| 2019. ápr. 10. szerda 15:43 | Vonyarcvashegy
30. alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen az ifjúsági kórustalálkozót.
| 2018. dec. 21. péntek 08:43 | Cserszegtomaj
12 térségi csoport vett részt a kórustalálkozón.
| 2018. dec. 11. kedd 09:19 | Keszthely
Kórustalálkozóval és Steinbach József református püspök gondolataival telt advent második vasárnapja.
| 2018. már. 13. kedd 14:50 | Keszthely
22. alkalommal léptek fel a keszthelyi kórusok a Balaton Színházban.
| 2017. jún. 22. csütörtök 14:55 | Keszthely
Ötödik alkalommal szervezik meg a Dalünnepet Keszthelyen, 57 kórus érkezik a városba.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.