+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / DK: európai életet az európai magyaroknak!
2019. május 13. hétfő 16:47 - Keszthely
DK: európai életet az európai magyaroknak!
Európa, maradunk! – ez a jelszava a Demokratikus Koalíció európai parlamenti választási kampányának. A párt 3 fő pontban határozta meg a célkitűzéseit: európai minimálnyugdíj, európai családi pótlék és európai minimálbér. A párt programjáról Nagy Zoltán, a DK megyei közgyűlési képviselője, és Kovács Viktória, a párt keszthelyi önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót.

Nagy Zoltán elmondta, a DK támogatja egy olyan Európai Egyesült Államok létrejöttét, amelyben a magyar polgárok is európai színvonalon, európai értékek szerint élhetnek. Elhangzott, a párt képviselői olyan szociális Európát szeretnének, ahol minden munkavállaló tisztességes bérre, megfelelő munkakörülményekre, kiszámítható szociális biztonságra számíthat.        

„Három fontos dolgot fogalmaztunk meg: az európai minimálnyugdíjat, az európai családi pótlékot és az európai minimálbért. Mi hiszünk abban, hogy egy egységes Európai Egyesült Államokban jobban bíznánk egy központi, egy európai adózási rendszerben, ahol mindenki egységesen adózna, és a Demokratikus Koalíció jobban bízna egy európai központi bankban.” - mondta a DK megyei közgyűlési képviselője.

Elhangzott, szeretnék, ha a hazai vállalatok az európai multinacionális cégekhez hasonló elbírálásban részesülnének. Kovács Viktória kiemelte, a párt céljai között szerepel a kivándorlás megállítása és a fiatalok itthon tartása. Hozzátette, 2018-ban Németországban több magyar gyerek született, mint Zala megyében. A Demokratikus Koalíció keszthelyi önkormányzati képviselője emellett beszámolt a helyi eredményekről is.         

„Amikor az aláírást gyűjtöttük, akkor nagyon nagy volt az érdeklődés, nagyon sok volt az aláírás, a támogatás. Országosan 53 ezer aláírást gyűjtöttünk, és azt éreztük, hogy ez gyorsabb, nagyobb ütemben zajlott, mint az előző választásokon. A második a szavazóköri delegáltak kérdése. Pénteken 4 óráig kell leadnunk. Úgy néz ki, hogy a 144 szavazókörbe koordináltan, mindenhova tudunk állítani delegáltat.” - tájékoztatott Kovács Viktória.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a DK-nak jelenleg két képviselője van az Európai Parlamentben, a párt célja ezt a számot háromra növelni. Kovács Viktória elmondta, pénteken Eörsi Mátyás tart fórumot Keszthelyen, aki választ ad az Európai Uniót érintő kérdésekre.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó