+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkezdődött a Születés Hete
2019. május 10. péntek 21:30 - Keszthely
Elkezdődött a Születés Hete
9. alkalommal rendezik meg Keszthelyen a Születés Hete rendezvénysorozatot a Balaton Színházban. A szakmai, kulturális és tájékoztató programon főszerepben az anyák, az apák és a babák lesznek idén is. Többek között Bagdy Emőke előadásával, börzével és koncerttel is várják az érdeklődőket. Az eseményhez tartozik a Családbarát munkahely megismertetése is.

A Családbarát munkahelykonferencia című programmal vette kezdetét a Születés Hete rendezvénysorozat. A nívós kitüntetést a Goldmark Károly Művelődési Központ hatodik éve nyerte meg, mely szám az országban egyedülálló. Az eseményen szó esett magáról a díj kialakulásáról, a pályázati elbírálásáról és a tapasztalatokról is. A programra többen érkeztek azért, hogy megismerkedjenek ezzel a lehetőséggel.

„Azért érkeztem a konferenciára, mert benne vagyok a Nagycsaládos Egyesületben és tulajdonképpen a Nagycsaládos Egyesület révén értesültem arról, hogy van ez a program. És mint másfél hónappal ezelőtt intézményvezetővé váltam, gondoltam, hogy mindenképpen meghallgatom, hogy mitől családbarát egy intézmény, mert szeretnék én is családbarát intézményt létrehozni.” - mondta el  dr. Máté Szilvia.

A konferencián bemutatkozott a Család és Karrierpont is. Szakmai vezetőjük, dr. Gábor Hajnalka tevékenységük mellett az atipikus foglalkoztatási formákról tájékoztatta a közönséget. A Népmesepontot Csengei Ágota mutatta be. Mint a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatónője elmondta, a családbarát munkahely jól beleillik a Születés Hete rendezvénysorozatba, hiszen arról szól, hogy hogyan lehet a családot és a karriert egyensúlyba hozni. A Születés Hete programsorozatot kilencedik éve rendezik meg Keszthelyen, melyen mindig a szülők, a babák, vagyis a család  van a középpontban.

„Minden évben ugyanaz a cél, hogy az anyukákat kicsit kényeztessük. És igazából most annak örülök, hogy van egy olyan kis együttműködő partnerünk, akinek pont egy ilyen a témája is és ez a témája, hogy anyakényeztető, ami azt jelenti, hogy az anyukákat testileg és lelkileg is kényeztetni szeretnénk. Nagyon sok olyan rendezvényünk van, ahol különböző mozgásformákat kipróbálhatnak és hát természetesen előadások is. Tehát nem véletlenül hívtuk erre a hétre Bagdy Emőke professzorasszonyt egy nagyon tartalmas, nagyon jó előadásra.”

Az igazgatónő hozzátette, a rendezvénysorozat lényege, hogy felhívja a figyelmet arra is, hogy egy baba érkezésekor valójában egy család születik, amire lelkiekben is fel kell készülni. A május 20-ig tartó programsorozaton előadásokkal, koncerttel, apás programokkal és bababörzével is várják az érdeklődőket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó