+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ügyészség, migráció, bérunió - ez a Jobbik EP programja
2019. május 9. csütörtök 16:22 - Keszthely
Ügyészség, migráció, bérunió - ez a Jobbik EP programja
Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, a migráció megállítása, a bárunió és az álhírek megállítása a fő célja a Jobbik európai programjának – derült ki a párt szerdai keszthelyi sajtótájékoztatóján. Steinmetz Ádám, a párt országgyűlési képviselője rámutatott, hogy a külföldi munkavállalók egyre többen vannak, ugyanakkor 600 ezer magyar fiatal él külföldön.

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozást emelte ki a Jobbik programjából Weller-Jakus Tamás. A párt választókerületi elnöke szerint azért van szükség erre, mert a hazai Ügyészség nem működik jól. Erre helyi példaként hozta fel a keszthelyi közvilágítás korszerűsítését, a kikötő eladását, illetve a záportározó építésének ügyét.

„Amit a Jobbik Magyarországért Mozgalom például egy jelentős nyomozati anyagot tett le az Ügyészség elé csalás, illetve hűtlen kezelés gyanúja miatt. Erre is mit mondott az Ügyészség, hogy kérem, semmi probléma nincs itt" - mondta a választókerületi elnök. 

A sajtótájékoztatón Steinmetz Ádám országgyűlési képviselő ismertette a Jobbik európai kampányának fő célkitűzéseit. A politikus szerint meg kell állítani az álhírek terjedését mind hazánkban, mind Európában. Említette még a béruniós kezdeményezésüket, mely az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét követi. Hangsúlyozta, hogy szeretnék visszaállítani a határőrséget és megállítani az illegális migrációt.

„A Fidesznek a fő üzenete, hogy Brüsszelnek üzenjük, hogy a bevándorlást meg kell állítani, ezzel szemben az igazság az, hogy a Bevándorlásügyi Hivatal adatai alapján csak a tavalyi évben közel 83 ezer ember kapott Magyarországon letelepedési, tartózkodási és bevándorlási engedélyt. Ezeknek az embereknek a nagy része egyébként munkavállalás és jövedelemszerzés céljából érkezett Magyarországra” - mondta a politikus. 

Hozzátette: a külföldi munkavállalók növekedésé mellett jelentős a kivándorlás. Becslésük szerint több mint 600 ezer magyar fiatal él külföldön. Az agrártámogatások terén említette, hogy a magyar gazdaságok háromnegyede veszteséges lenne az EU-s támogatások nélkül. A Jobbik politikusa szerint az EU-val szembemenő politika magyar családok százezreit sodorhatja veszélybe. Újságírói kérdésre válaszolva elhangzott, korrekt eredmény lenne, ha a Jobbik négy jelöltet be tudna juttatni az Európai Parlamentbe.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Megnyílt a Borutca Balatongyörökön.
 
Szombaton látványos programokkal készülnek a gyenesdiási rendezvényen.
 
60 fő töltött el öt napot nomád körülmények között a Rezi Várbarátok Köre Egyesület jóvoltából.
 
A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. az Agrárminisztérium támogatásával valósította meg a beruházást.
 
Meg tudják vásárolni a két mentőhajót a vízimentők.
 
A 35 éves növény teljes pompájában szezon végéig látható a Pálmaház udvarán.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó