+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Másodszor is célba érünk!
2019. május 7. kedd 15:13 - Zalaegerszeg/Keszthely
Másodszor is célba érünk!
Mintegy 100 csapat részvételével szervezték meg idén a Másodszor is célba érünk! – Futás a koraszülöttekért című versenyt. A megmérettetés célja, hogy megismertesse a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány tevékenységét a nagyközönséggel, de fontos az egészséges életmód népszerűsítése is.

A hagyományoknak megfelelően az idei évben is Zalaegerszegről rajtoltak el a résztvevők. A 66 kilométeres pályát ez úttal is a koraszülött mentő útvonalán jelölték ki, a futók pedig egyéniben és váltóban is teljesíthették a távot.           

A Koraszülöttekért való futás résztvevői ez úttal is Hévíz felől érkezve futottak végig Keszthelyen. A Pál utca és a Vadászati Múzeum érintésével a kastélyparkban folytatták útjukat a sportolók. A zord időjárás ellenére mintegy 100 csapat futott közösen egy jó célért.

„Van egy nagyon jó barátom, akinek szintén van egy koraszülött kislánya, 21. hétre született. Nagyon sokat vagyok vele, látom a fejlődését, látom milyen nehéz úton megy keresztül, és ennyit tudok én érte tenni.” - mondta Grácza Balázs, a pápai Varázsgombák csapat tagja.

„Ez egészséges, nagy öröm, szinte egy ünnep van itt a befutónál. Én most csak a befutó szakaszt vállaltam, ami csekély 3 kilométer, de nem ez a lényeg, hanem a csapatmunka. A csapat nagyon jól teljesített.” - tette hozzá Rigó Csaba, a Koraszülöttmentő I. csapat tagja.

A hagyományok szerint idén is megrendezték a gyerekek versenyét, akik a kastélyparkból indulva a sétálóutcán futottak végig. A koraszülött mentő ez úttal is aktív részese volt a programnak. A Futás a koraszülöttekért már a kezdetek óta nem csak egy egyszerű verseny.

„Mindig az a mottója, hogy amikor a dombtetőn oxigénhiányunk van, akkor gondoljunk a koraszülöttekre, akik az inkubátorban – most is például Zalaegerszegen 5-600 grammos babák ott vannak az inkubátorban. Tehát miközben mi futunk, ők nem csak egy fél órára vagy egy órára kerülnek ilyen állapotba, hanem napokon keresztül.” - tájékoztatott Dr. Gárdos László, a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház osztályvezető főorvosa.

A Balaton Színház aulájában nagy ovációval fogadták a beérkező csapatokat. A futók érmet vehettek át, és egy óriás plüssmaci is gondoskodott a jó hangulatról. A versenynek több védnöke is van, közülük sokan évről évre lefutják a távot.  

A verseny nagyon nehéz volt – mondta Ivan Cudin. Az Európa-bajnok ultramaratoni futó hozzátette, nagyon hideg, szeles idő volt, és nem volt egyszerű futni a sárban. Mindezek mellett azonban azért voltakitt, mert közös az érdeklődésük és a céljuk: egy jótékonysági futás, és ez a motor, ami segített abban, hogy végigcsinálják.

A versenyt immár negyedik alkalommal szervezte meg a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány. A megmérettetésre évről-évre egyre többen neveznek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó