+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Édesanyákat, nagymamákat köszöntöttek
2019. május 3. péntek 13:17 - Keszthely
Édesanyákat, nagymamákat köszöntöttek
Az Életfa óvoda apróságainak műsorával és szeretetvendégséggel örvendeztették meg az időseket az Egyesített Szociális Intézmény dolgozói. Keszthelyen már hagyomány, hogy a családi ünneplés mellett közösen is megtartják a jeles napokat, így az anyák napját is. A rendezvényen az Idősügyi Tanács alelnöke, Vozár Péterné is részt vett.

Az óvodások tavaszi és anyák napi énekekkel köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény lakóit a közelgő anyák napja alkalmából. Hazánkban az első ünnepet 1925-ben tartotta a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt, azóta május első vasárnapján az anyákat, nagymamákat, dédnagymamákat köszöntjük. Az idősek számára rendkívül sokat jelent a megemlékezés.

„Nagy boldogságot, szeretetet, kitartást, örömet. Olyan boldog vagyok, hogy nem tudok mit mondani.” - mondta az egyik bentlakó, Balázs Istvánné.

A program résztvevőit Vozár Péterné, a keszthelyi Idősügyi Tanács alelnöke is köszöntötte. Az önkormányzati képviselő felidézte saját kapcsolatát édesanyjával, és kiemelte, ezen a napon a nagymamák és a dédnagymamák is köszönetet érdemelnek. Elhangzott, Keszthely számára fontos az idősek megbecsülése.

„Nagyon fontos, hogy emlékeztessük őket azokra a szép emlékekre, szép életutakra, amelyeket ők is megéltek, hogy egy kicsit elgondolkodjanak felőle, milyen szép dolgok történtek az életükben a gyermekeikkel, az unokáikkal. Azt hiszem, hogy ez a mentális egészségünkhöz is nagyon hozzátartozik, és nyilván, mint Idősügyi Tanácsnak, nagyon fontos nekünk, hogy az ilyen alkalmaknál részt vegyünk.” - tájékoztatott Keszthely Város Idősügyi Tanácsának alelnöke.

Az ESZI-ben a kezdetek óta hagyomány, hogy az ünnepeket, jeles napokat a lakók közösen is megünneplik. Királyné Domaházi Csilla, az intézmény vezetője felidézte az anyák napja történetét, ugyanakkor arról is beszélt, hogy ezek az alkalmak nagyon fontos szerepet játszanak az idősek életében.       

„Akit kevésbé tudnak meglátogatni, vagy nem tudnak meglátogatni, azokra is gondolván szerveztük ezt az óvodásokkal is színesített kis műsorunkat. Nagy tisztelettel adózunk mind az édesanyáknak, a nagymamáknak, dédnagymamáknak, mert mi itt mégis úgy érezzük, hogy egy nagy család vagyunk, ahol illik megünnepelni a nagyszülőket.” - emelte ki az intézményvezető.

Az intézmény dolgozói saját készítésű süteménnyel vendégelték meg az időseket. A meggyes és almás édesség nagy sikert aratott a bent lakók körében, akik az óvodások műsorát is nagy szeretettel fogadták.        

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó