+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az 55. strandszezon kezdődött el Zalakaroson
2019. május 2. csütörtök 14:36 - Zalakaros
Az 55. strandszezon kezdődött el Zalakaroson
Az 55. strandszezont nyitották meg május elsején Zalakaroson. Az eseményen elhangzott, a fürdő egyre nagyobb népszerűségnek örvend, idén várják a 30 milliomodik vendéget. A nap folyamán bemutatták az intézmény új attrakcióját, a hullámkeltő gömböt és a nem régen átadott Gyógykertet is.

A hagyományokhoz híven pezsgős koccintással kezdték meg a strandszezont a Zalakarosi Fürdőben. Bár az időjárás még nem csábította ki a szabadba a vendégek nagy részét, néhányan azért bemerészkedtek a 24 fokos vízbe. A nyitóünnepségen köszöntőt mondott Cziráki László vezérigazgató. Mint hangsúlyozta, jó évet zártak tavaly, idén is hasonló sikereket szeretnének elérni.

„2018-ban 650.150 vendéget fogadtunk, 2019-ben hasonló számra számít a Zalakarosi Fürdő. Reméljük, hogy jó idő lesz és akkor ezt a számot még meg is tudjuk haladni, függően attól, hogy a fejlesztéseinket hogyan tudjuk befejezni. Igyekszünk ezeket úgy megvalósítani, hogy ne zavarjuk a vendégeket. Idén várjuk a 30 milliomodik vendéget, május végén és június elején, nyilván őt majd valamilyen kedvezménnyel fogjuk fogadni és nagy ajándékkal.”

Az eseményen részt vett Novák Ferenc is. A polgármester beszédében elmondta, nagy öröm a számára, hogy az 55. strandszezont kezdhették meg a településen. Zalakaros életében ugyanis nagyon fontos szerepet játszik a fürdő.

„Tréfásan azt szoktam mondani, mint helytörténész is, hogy Zalakaros történelme két nagy részre osztható. A fürdő megszületése előtt és a fürdő megszületése után jelzi a település életében a fürdőnek a helyzetét, hiszen alapvetően a település gazdasága és fejlődése a fürdőn alapul. Ha itt jól mennek a dolgok, akkor a környezetnek is és a településnek is jól megy. Ezért természetesen tenni kell mind a fürdő, mind a településen.”

A tájékoztatón elhangzott, több új attrakció is várja a vendégeket Zalakaroson. A nap folyamán bemutatták a fürdő új attrakcióját, a hullámkeltő gömböt is, melynek segítségével az úszómedence hullámmedenceként is tud majd üzemelni. Húsvét előtt nyílt meg a szabadtéri Gyógykert, ahol a gyógyvizes medence már most nagy népszerűségnek örvend. A strand mellett az élményfürdőben is különböző családi programokkal készülnek a vendégeknek. Nem csak a csúszdák nyújtanak szórakozási lehetőségeket, társasjátékok és vízi diszkó is szerepel a kínálatban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó