+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az 55. strandszezon kezdődött el Zalakaroson
2019. május 2. csütörtök 14:36 - Zalakaros
Az 55. strandszezon kezdődött el Zalakaroson
Az 55. strandszezont nyitották meg május elsején Zalakaroson. Az eseményen elhangzott, a fürdő egyre nagyobb népszerűségnek örvend, idén várják a 30 milliomodik vendéget. A nap folyamán bemutatták az intézmény új attrakcióját, a hullámkeltő gömböt és a nem régen átadott Gyógykertet is.

A hagyományokhoz híven pezsgős koccintással kezdték meg a strandszezont a Zalakarosi Fürdőben. Bár az időjárás még nem csábította ki a szabadba a vendégek nagy részét, néhányan azért bemerészkedtek a 24 fokos vízbe. A nyitóünnepségen köszöntőt mondott Cziráki László vezérigazgató. Mint hangsúlyozta, jó évet zártak tavaly, idén is hasonló sikereket szeretnének elérni.

„2018-ban 650.150 vendéget fogadtunk, 2019-ben hasonló számra számít a Zalakarosi Fürdő. Reméljük, hogy jó idő lesz és akkor ezt a számot még meg is tudjuk haladni, függően attól, hogy a fejlesztéseinket hogyan tudjuk befejezni. Igyekszünk ezeket úgy megvalósítani, hogy ne zavarjuk a vendégeket. Idén várjuk a 30 milliomodik vendéget, május végén és június elején, nyilván őt majd valamilyen kedvezménnyel fogjuk fogadni és nagy ajándékkal.”

Az eseményen részt vett Novák Ferenc is. A polgármester beszédében elmondta, nagy öröm a számára, hogy az 55. strandszezont kezdhették meg a településen. Zalakaros életében ugyanis nagyon fontos szerepet játszik a fürdő.

„Tréfásan azt szoktam mondani, mint helytörténész is, hogy Zalakaros történelme két nagy részre osztható. A fürdő megszületése előtt és a fürdő megszületése után jelzi a település életében a fürdőnek a helyzetét, hiszen alapvetően a település gazdasága és fejlődése a fürdőn alapul. Ha itt jól mennek a dolgok, akkor a környezetnek is és a településnek is jól megy. Ezért természetesen tenni kell mind a fürdő, mind a településen.”

A tájékoztatón elhangzott, több új attrakció is várja a vendégeket Zalakaroson. A nap folyamán bemutatták a fürdő új attrakcióját, a hullámkeltő gömböt is, melynek segítségével az úszómedence hullámmedenceként is tud majd üzemelni. Húsvét előtt nyílt meg a szabadtéri Gyógykert, ahol a gyógyvizes medence már most nagy népszerűségnek örvend. A strand mellett az élményfürdőben is különböző családi programokkal készülnek a vendégeknek. Nem csak a csúszdák nyújtanak szórakozási lehetőségeket, társasjátékok és vízi diszkó is szerepel a kínálatban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus