+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyári táborok segítenek a gyermekek elhelyezésében
2019. május 9. csütörtök 19:03 - Keszthely
Nyári táborok segítenek a gyermekek elhelyezésében
Még másfél hónap és több ezer diák számára elkezdődik a gondtalan pihenés, szórakozás és feltöltődés. A nyári szünet. A legtöbb családban a szabadság nem tart ki a szeptember elejéig. A szülők már azon törik a fejüket,hogyan vészeljék át a vakációt, hogyan tudják megoldani gyermekük felügyeletét, hasznos időtöltését. Évtizedek óta megoldást jelentenek a táborok. Bár sok szülő hajlandó mélyen a pénztárcájába nyúlni, ha táboroztatásról van szó, mégis a reális pénztárca kímélő megoldást keresik legtöbben. Egyre inkább terjednek az extrém elfoglaltságot nyújtó szabadidős szolgáltatások. A nyelvi és kalandtáborok akár negyedmillióba is kerülhetnek egy hétre, s már alig akad hely egyes táborokban. Keszthelyen is számos lehetőség kínálkozik nyárra.

A Goldmark Károly Művelődési Központ által szervezett nyári táborokat nagyon sokan veszik igénybe. Nem csak keszthelyi iskolások, hanem a környékben élők és a városba látogatók gyermekei is. Régóta segítenek a nyári szünet nehézségeinek megoldásában a családoknak. "Nagyon örültünk neki mikor ezelőtt tizennyolc évvel bevezettük ezeket a félnapos nyári táborokat. Annál is inkább mert látom,hogy a városban már ezen szisztéma mentén nagyon sok tábor indul. Mi az idén tíz tábort fogunk indítani, rögtön a tanév befejezése után kezdődnek a táboraink. Ezek a táborok félnaposak. Illetve csak hét ebből fél napos. Hétfőtől péntekig tart 9-12 óráig."- adott tájékoztatást Csengei Ágota igazgató.

Ebben az évben  NépmesePont három tábora étkezést is biztosít és ingyenes lesz. De emellett kézműveskedhetnek, rajzolhatnak a gyerekek. Az alkotóházban is kreatívkodhatnak és aki táncolni vagy nyelvet szeretne tanulni ő is talál magának tábori lehetőséget. Ez már a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely. A nyári szünet kezdetével itt is gyermekzsivajtól hangos az udvar. A június 17-n indítják a 16.Majorbéli Kalákát. Olyan nagyok az igények, hogy a két hétre tervezett programot ki kellett egészíteni egy hónapra.

"A kalákának már kialakult rendje van. Délelőttönként mindig kézműves foglalkozások vannak,naponta kétszer egy kis múzeumpedagógiai foglalkozás ahol feldolgozzuk a  kiállításokat ill. az élménygazdaság növény illetve állat anyagát. A gyerekek nagyon sokat játszhatnak tulajdonképpen  az élménygazdaságba, az udvarokon."- mondta Dr. Szabóné Lázár Ibolya, az élménygazdaság vezetője.

Még akad olyan tábor Keszthelyen ahová lehet jelentkezni, de a  Balatoni Múzeum táborai, ahol a természet és a történelem iránt érdeklődők vesznek részt már beteltek. De, hogy mivel is kell számolni ott ahol a nagymama vagy a rokonok nem tudnak segíteni, és  két és fél hónapig meg kell oldani a felügyeletet. Ha egy kétgyerekes család csak három hétre táborba küldi a gyerekeket, az mindent összeszámolva 150 ezres kiadást is jelenthet, s legalább kétszerese a családi nyaralás. A keszthelyi tábor árak 2500 ft/napi árnál kezdődnek, a fővárosban ennél lényegesen többet kell fizetni.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az alkotás mellett felújítanak a táborozók.
 
Vendégünk: kérdezem Molnárné Riskó Erzsébet, a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány kuratóriumi elnöké
 
Frontálisan ütközött két személyautó a 76-os főúton Zalacsány térségében.
 
A gyógy- és ivóvizek fontosságát hangsúlyozza a Zalakarosi Fürdő és a Freya Hotel összefogása.
 
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
 
Táborzáró koncertet adott a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár