+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A világ legnagyobb pontyfogó versenye zajlott a Balatonnál
2019. április 24. szerda 11:51 - Keszthely
A világ legnagyobb pontyfogó versenye zajlott a Balatonnál
26 tonna halat fogtak ki, majd engedtek vissza a horgászok a Balatoni Pontyfogó Kupán. Április 14-től, közel egy héten keresztül 250 csapat versengett a tó körül. Ezzel a részvétellel a világ legnagyobb pontyfogó versenye lett az IBCC. A nemzetközi viadalon számos kapitális példányt akasztottak horogra.

Péntek hajnalban, a Helikon szálló szigetfürdője előtti vízen akadt horogra a verseny egyik legnagyobb kapása. Az Eco Carp Team tagjai már az elején érezték, hogy jó hallal van dolguk. Alig tíz perces fárasztás után sikerült megszákolniuk a 22,27 kg-os tükrös pontyot.  A Győr-Moson Sopron megyei társaság már ötödik éve vesz részt a versenyen. Véleményük szerint a Balaton nehéz víz, nagy kihívás az IBCC. 

„Nagyon nehéz a verseny, úgy gondolom, nagyon meg kell ismerni először a balatoni halakat, meg kell ismerni a mederfeneket, hogy hol érdemes próbálkozni a halakra. Ez sok óra, a vízen eltöltött idő száma, mire az ember rájön erre és sikeresen tud horgászni” - nyilatkozta Ledó Gábor.

Az ötödik alkalommal megrendezett versenyen 25 ország 250 csapata vett részt. Ezekkel a számokkal a világ legnagyobb pontyfogó versenye lett az IBCC. A tavalyi 51 tonnás rekordfogást nem tudták idén felülmúlni. A verseny előtti hidegfront is rontott a pontyok aktivitásán. Ennek ellenére is akadtak kapitális példányok a horogra. 

Csörgő Tamás vezető főbíró: „26 tonna feletti összfogás lett az eredmény, a verseny legnagyobb hala egy 26 kilogrammos tőponty volt, amit Alsóörsről fogott egy angol – német – cseh csapat. Ezen kívül még 15 darab 20 kilogrammnál nagyobb pontyot fogtak a Balaton egészen különböző helyein. Nagyon kiegyenlített, végig kiélezett verseny volt.”

A győztes csapat 629,81 kg-nyi összfogással zárta a versenyt. Ennek díjazása mellett, az 5 legnagyobb hal összsúlyát és a viadal legnagyobb halát is díjazták. A szervezők szándéka, hogy jövőre is ennyi csapattal, de még több nemzet részvételével szervezzék meg a pontyfogó kupát. 2020-ban várhatóan már Új-zélandi gárda is jön a Balatonra április 19. és 25. között.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az influenzaszerű megbetegedések miatt több osztályon is látogatási tilalom lépett életbe.
 
Egy keszthelyi diáklány, Kéri Anna Katica nyerte meg a Nagy Magyar Filmteszt országos versenyét.
 
Sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint bővebben a képviselő-testületi ülés döntéseiről.
 
Nyolc keszthelyi sportoló is továbbjutott az országos tollaslabda diákolimpia döntőjére!.
 
A jó idő miatt zavartalanul zajlanak a szőlőmetszések.
 
Február 26-án volt hamvazószerda, amely a böjtölés, a megtartóztatás kezdő napja a hívők számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó