+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Dobd be magad…újra!
2019. április 19. péntek 15:50 - Keszthely
Dobd be magad…újra!
Keszthelyi nagytakarításra és városszépítésre várják az önkénteseket. A programot 2017 óta rendezik meg, ezúttal április 23 és 27. között, Szent György-hetében lesz az öntevékeny akció. A Keszthelyi Városvédő Egyesület több helyszínt is megjelölt, de a város bármely pontján lehet gyűjteni az elszórt hulladékot.

Mintegy 50 önkéntes vett részt a tavalyi akcióban. Az akkorihoz hasonlóan most is várják a városért tenni akaró magánszemélyek, szervezetek és intézmények jelentkezését. A Keszthelyi Városvédő Egyesület programja mindig az idegenforgalmi szezonnyitó előtt zajlik. Így az önkéntesek segítenek abban, hogy május elsejére még tisztább legyen a város.

Komoróczi Lajos szervező: „Idei cél is az, amikor ezt elkezdtük, hogy felhívjuk a figyelmet egyrészt arra, hogy ne szemeteljünk a városban, ha ezt mégis megteszik embertársaink, a városlakók, mi pedig akkor a szemétszedéssel próbáljuk arra felhívni az ő figyelmüket, hogy mégse szemeteljenek. Illetve az is része a felhívásunknak, hogy csökkenthető a szemetelés, vagy a szemetesség, hogy megfelelő helyeken szemétgyűjtőket helyezünk ki.” 

Az akció szervezője elmondta, hogy felhívásukban három helyszínt jelöltek meg: a Csókakői-patak mentén, a Bécsi kapu utca és az ottani kerékpárút, illetve a VSZK és a buszpályaudvarnál várják az önkénteseket. De ezen kívül a város bármely pontján lehet gyűjteni. Komoróczi Lajos hozzátette, kesztyűt és zsákot biztosítanak, illetve elszállítják az összegyűlt hulladékot. Az akcióhoz a Keszthelyi Városvédő Egyesület facebook oldalán és a felhívásban közzétett telefonszámon lehet csatlakozni. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Festetics családról hallhattak történeteket az érdeklődők, de a Kastélymesék is megelevenedtek.
 
A baráti társaság egy közösségi program keretében döntötte ki a hónap elején felállított fát.
 
A Georgikon Majormúzeumban várhatóan június közepén nyitnak a kiállítások is.
 
A hétvégén többen hajókáztak a Balatonon a rossz idő ellenére is.
 
A biztonsági előírásokat még be kell tartani, de bárki látogathatja a szentmiséket.
 
A gyenesdiási önkormányzat és a Kerbarát Kör változatos palántákkal várta az érdeklődőket pénteken.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó