+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / M76: ütemterv szerint halad a munka
2019. április 18. csütörtök 19:30 - Balatonszentgyörgy
M76: ütemterv szerint halad a munka
Egyre látványosabban zajlik a munka az M76-os út építési területein. A két szakaszból álló projekt a tervezett ütem szerint halad. Az első szakasz egy 5,6 km-es út lesz, benne egy hosszú híddal és több leágazással, körforgalommal. A munka legnagyobb része most Balatonszentgyörgy mellett zajlik.

Dolgoznak a munkagépek a Balatonszentgyörgy melletti területen, ahol egy háromszázhatvanhat méter hosszú híd lesz majd. A cölöp alapozási munkálatok elkészültek már, most az összesen tizenegy közbenső támaszok és a cölöp összefogók, a pillérek és fejgerendák építése zajlik. Hapák Attila, a hídépítésért felelős főépítésvezető elmondta: az 5,6 kilométer hosszú útszakaszba összesen húsz műtárgyat építenek be. Ennek egyike a híd. "Erről a műtárgyról annyit lehet tudni, hogy ez majd az M76-os autóutat magát viszi át a 7501-es közút, a nagykanizsai és a keszthelyi vasútvonal, illetve a régi 76-os út fölötti területen. A híd hossza 366 méter, a szélessége 29 méter lesz" - tudtuk meg.

A híd majdani teljes felülete meghaladja a tízezer négyzetmétert. A tervek szerint a nyár folyamán már az első hídgerendák beemelése is megtörténik. A kiviteli tervek elkészítése folyamatos, ezek zömét a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. elfogadta, a továbbiak még a tervezőasztalon vannak. A NIF szóvivője, Kiss Boglárka az építkezés helyszínén hozzátette: "A kivitelező nagy mennyiségű földet is mozgat, illetve a vízelvezető árkok kiépítése is zajlik. Itt, ahol most állunk, ez a balatonszentgyörgyi csomópont lesz. Itt a csomópontnál, a csatlakozó ágakban a stabilizációt végzi jelen pillanatban a kivitelező, illetve itt is a töltésépítés az, ami jellemző tud lenni. Az egyes számú körforgalomnál szintén a stabilizáció az, ami most az elsődleges feladatok között van, és továbbra is ott is ugye a töltésekkel dolgozik a vállalkozó."

Ez az építkezés a nagy forgalmú 76-os út mellett zajlik. A százhetven milliárd forintból megvalósuló úgynevezett “okosút” a Zalaegerszeg és az M7-es autópálya közötti kapcsolatot biztosítja majd. A munkálatok több helyszínen zajlanak, például a Balatonberény felé vezető 7119-es számú bekötőút mellett is. A tervek szerint az első szakasz jövő nyárra készül el. A sebességcsökkentésen kívül egyelőre más, forgalmat akadályozó korlátozások nem várhatók.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
 
A Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál keretében 230 gyermek játszhatott Zalakaroson.
 
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
 
Közel 400 jelmezes vonult fel a XX. Keszthelyi Városi Karneválon.
 
Halálos baleset történt február 22-én a 76-s főúton.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó