+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Versengtek az íjászok
2019. április 15. hétfő 17:11 - Rezi
Versengtek az íjászok
61 fő részvételével szerveztek vasárnap 3D-s vadászversenyt. A Rezi mellett fekvő homokbányában gyerekek és felnőttek egyaránt megmérettették magukat. Az íjászoknak 20 állomáson 40 célpontra kellett lövéseket leadniuk, a legjobbakat éremmel és oklevéllel jutalmazták.

A szemerkélő eső sem tántoríthatta el az íjászokat attól, hogy részt vegyenek a Kinizsi Íjász Klub versenyén. A Cseri homokbányába a Nyugat-Dunántúl számos településéről érkeztek versenyzők, hogy összemérjék a tudásukat. Az indulók többek között tradicionális és csigás íjakkal, valamint longbow-val is lőhettek.

„Én is hagyományőrzőként indultam, és szépen utána kifejlesztettem, hogy melyik az az íj, melyik az a típus, amelyikkel szeretnék lőni. Átmentem a csigás kategóriába a pontosság miatt. Igazából ezek már vadászverseny szinten vannak, 3D-s állatcélokra lövünk.” - mondta a győri Bercsényi DSE versenyzője, Hejder Norbert.

A versenyzőknek 20 állomáson 40 célpontra kellett lövéseket leadniuk. Egy célpontra kétszer lőhettek az íjászok. Az állomásokat az erdőben szétszórva alakították ki a szervezők, a verseny egy körös volt. A résztvevők közül többen már ismerősökként üdvözölték egymást, de a kezdők is megtalálták a számításukat a pályán.     

„Mindig nagyon szívesen jövünk, mert nagyon szeretünk itt gyakorolni. Valójában általában az új emberekkel szoktunk ide kijönni, sok lehetőség van a lövésekre. A haladóknak is meg a kezdőknek is ez egy nagyon-nagyon jó gyakorlás. Viktorék nagyon jól csinálják meg ezt a versenyt, szinte megegyezik egy vadászattal.” - emelte ki a körmendi Régió Egyesület versenyzője, Forgács Zoltán.

A nemesbüki Kinizsi Íjász Egyesület több mint 10 éve szervezi meg a 3D vadászversenyt. A szervezők célja egy olyan barátságos vetélkedés létrehozása volt, ahol az íjászok gyakorolhatnak és megoszthatják egymással a tapasztalataikat. Mindezek mellett a szabadban eltöltött idő is fontos.

„A versenyt azért szervezzük, hogy mindenki szórakozzon, mindenki mozduljon ki a természetbe. Igazándiból ezek az íjászok magát a természetet is szeretik, maguk után nem szemetelnek, fölszedik azt, amit más eldobott.” - tájékoztatott Vass Viktor, a nemesbüki Kinizsi Íjász Egyesület elnöke.

A 3D vadászversenyen gyerekek és felnőttek egyaránt indultak. A célpont távolságát az íj típusának és a korosztálynak megfelelően állították be a szervezők. Az íjászok gyakorlottan és nagy odafigyeléssel vették célba a 3D-s állatokat.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Több mint 200 négyzetméterrel bővítik a Vadászati Múzeumot.
 
A keszthelyi kiválóság női pisztoly számban diadalmaskodott.
 
A készítmények 18 terápiás területet érintenek.
 
Az egész Kárpát-medencéből várják a kórusokat és népzenészeket Keszthelyre június 5-én és 6-án.
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó