+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Versengtek az íjászok
2019. április 15. hétfő 17:11 - Rezi
Versengtek az íjászok
61 fő részvételével szerveztek vasárnap 3D-s vadászversenyt. A Rezi mellett fekvő homokbányában gyerekek és felnőttek egyaránt megmérettették magukat. Az íjászoknak 20 állomáson 40 célpontra kellett lövéseket leadniuk, a legjobbakat éremmel és oklevéllel jutalmazták.

A szemerkélő eső sem tántoríthatta el az íjászokat attól, hogy részt vegyenek a Kinizsi Íjász Klub versenyén. A Cseri homokbányába a Nyugat-Dunántúl számos településéről érkeztek versenyzők, hogy összemérjék a tudásukat. Az indulók többek között tradicionális és csigás íjakkal, valamint longbow-val is lőhettek.

„Én is hagyományőrzőként indultam, és szépen utána kifejlesztettem, hogy melyik az az íj, melyik az a típus, amelyikkel szeretnék lőni. Átmentem a csigás kategóriába a pontosság miatt. Igazából ezek már vadászverseny szinten vannak, 3D-s állatcélokra lövünk.” - mondta a győri Bercsényi DSE versenyzője, Hejder Norbert.

A versenyzőknek 20 állomáson 40 célpontra kellett lövéseket leadniuk. Egy célpontra kétszer lőhettek az íjászok. Az állomásokat az erdőben szétszórva alakították ki a szervezők, a verseny egy körös volt. A résztvevők közül többen már ismerősökként üdvözölték egymást, de a kezdők is megtalálták a számításukat a pályán.     

„Mindig nagyon szívesen jövünk, mert nagyon szeretünk itt gyakorolni. Valójában általában az új emberekkel szoktunk ide kijönni, sok lehetőség van a lövésekre. A haladóknak is meg a kezdőknek is ez egy nagyon-nagyon jó gyakorlás. Viktorék nagyon jól csinálják meg ezt a versenyt, szinte megegyezik egy vadászattal.” - emelte ki a körmendi Régió Egyesület versenyzője, Forgács Zoltán.

A nemesbüki Kinizsi Íjász Egyesület több mint 10 éve szervezi meg a 3D vadászversenyt. A szervezők célja egy olyan barátságos vetélkedés létrehozása volt, ahol az íjászok gyakorolhatnak és megoszthatják egymással a tapasztalataikat. Mindezek mellett a szabadban eltöltött idő is fontos.

„A versenyt azért szervezzük, hogy mindenki szórakozzon, mindenki mozduljon ki a természetbe. Igazándiból ezek az íjászok magát a természetet is szeretik, maguk után nem szemetelnek, fölszedik azt, amit más eldobott.” - tájékoztatott Vass Viktor, a nemesbüki Kinizsi Íjász Egyesület elnöke.

A 3D vadászversenyen gyerekek és felnőttek egyaránt indultak. A célpont távolságát az íj típusának és a korosztálynak megfelelően állították be a szervezők. Az íjászok gyakorlottan és nagy odafigyeléssel vették célba a 3D-s állatokat.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó