+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jubileumi kórustalálkozó
2019. április 10. szerda 15:43 - Vonyarcvashegy
Jubileumi kórustalálkozó
30. éve rendezték meg a Vonyarcvashegyi Éneklő Ifjúság Kórustalálkozót. Az eseményen 10 énekkar vett részt, akik Zala és Veszprém megyéből érkeztek. Az eseményen jelen volt Balázs Árpád, Erkel-, Magyar Örökség-díjas érdemes művész, Vonyarcvashegy díszpolgára is. Az ő műveiből is hallhatott a közönség.

Szőnyi Erzsébet Postaváró című kánonjával kezdődött a jubileumi kórustalálkozó. A kb. 400 diák közös éneklését követően Erdei Ferenc igazgató nyitotta meg az eseményt. Beszédében elhangzott, a találkozó évről évre népszerűbb, amit mindig a zene öröméért szerveznek meg.

„Nyilván nem kell nekem ecsetelni, hogy ez az iskolai nevelés-oktatásban mennyire fontos maga a zeneoktatás és ezen belül az éneklés, a kórusművek. És az együtténeklés, a szereplés az egymásnak az ünneplése is gyakorlatilag minden évben a mi kórustalálkozónk.”  - ismretette az igazgató.     

A jubileumra való tekintettel elismerést kapott a hévízi Illyés Gyula Általános Iskola karnagya, Holczerné Szabó Ágnes, aki a 30 év alatt minden kórustalálkozón részt vett tanítványaival. A pedagógus elmondta, szeretik a gyerekek az ehhez hasonló eseményeket, de  egyre nehezebb a fiatalok számára vonzóvá tenni a kórusmunkát.

„Mert hiszen munka. És a szabadidejüket áldozzák rá. És hát ha a gyerek nem érzi át annak az örömét, hogy a színpadon átadhat valamit, akkor bizony én nem sokat tudok érte tenni. És hát a legnagyobb elismerés az, amikor a tapsot, a közönség tapsát megkapják és azért fontos egy ilyen találkozón részt venni.”

A keszthelyi Csány-Szendrey Általános Iskolások megzenésített versekkel, népdalokkal és könnyűzenei darabokkal is készültek. Katona Léna elsős kora óta tagja a kiskórusnak. Számára nagyon kedvesek a kórustalálkozók.

„Szerintem nagyon jó fellépni és felkészíti az embereket a fellépésekre.”

Az eseményen részt vett Balázs Árpád, Erkel-, Magyar Örökség-díjas érdemes művész, Vonyarcvashegy díszpolgára is. A művész alapítója volt a kórustalálkozónak, melyre minden évben meghívást kap.

„Azt kell mondanom, hogy találkozni nagyon jó egyébként is a kórustalálkozók, de itt a zene jegyében minden technikai, sport, számítógépes világban ezt duplán, triplán kell értékelni és tudni. Én ennek nagyon örülök.”

A környékbeli kórusokon kívül a tapolcai általános iskolások is részt vettek az eseményen.  A kórustalálkozót várhatóan jövőre is megrendezik.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A kedvezményre jogosultak többsége február 22-ig automatikusan megkapja a visszatérítést.
 
Az útszéli kereszt a Gyenes és Diás közötti határvonalra épült, melyet 1807-ben állíttaták.
 
Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg.
 
Megnyílt Adorján Péter természetfotós kiállítása, mely november 26-ig tekinthető meg.
 
A "Boeing-Boeing" című, teltházas előadással kezdődött meg a keszthelyi Balaton Színház őszi évada.
 
Sültgesztenye, gesztenyeliszt és más sós és édes finomságok is készültek a hatodik gesztenyefesztiválon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár