+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kereslet van, szállás alig
2019. április 9. kedd 15:20 - Keszthely
Kereslet van, szállás alig
Egyre népszerűbb úti cél Keszthely, de nagy hiány van a szálláshelyekből – vélekednek a televíziónk által megkérdezett szakemberek. Az egyik jelentős hazai szálláskereső portál szerint Keszthely a TOP 15 belföldi település közt van és jelentősen nőttek a nyári előfoglalások. A kínálat viszont nem fedi a keresletet, a Hotel Helikon után idén a Zala Kemping sem nyit ki, így várhatóan tovább csökken a vendégéjszakák száma.

2016-ban 231 ezer vendégéjszakát regisztráltak a városban. A Polgármesteri Hivatal adatai szerint 2017-ben jelentős volt a növekedés. A közel 297 ezer vendégéjszaka annak is köszönhető, hogy a Hotel Helikon új tulajdonosa egy szezonban még üzemeltette a szállodát. 2018-ban jelentősen csökkent a férőhelyek száma, de a belföldi turizmus erősödésének és az adómorál javulásának köszönhetően 242.421 vendégéjszakát regisztráltak.

A Hotel Helikon a tavalyi évhez hasonlóan idén sem fog kinyitni és láthatóan nem kezdték meg a várt felújítást. A Zala Kemping sem fogad vendégeket. A Balatontourist honlapján olvasható, hogy a kemping megszűnt. A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője szerint a két nagy objektum szálláskapacitása nagyon fog hiányozni.

„Már a tavalyi évben is érezhető volt, hogy nagyon kevés a szálláskapacitás. Keszthely városa azon kevés település közé tartozik a Balatonnál, ahol nagyon erős a kereslet, szemben egy viszonylag szűk és szegényes kínálattal, ez még nagyobb keresletnövekedéssel fog járni az idén. Azt gondolom, hogy akik időben nem foglalnak szállást, legkésőbb ezt nem teszik meg március-áprilisig, azok le fognak maradni, a nyári szezonról biztosan” - nyilatkozta Tar László.  

A szakember hozzátette: július elejétől augusztus végéig biztosan tele lesz a város. Hozzátette: bízik abban, hogy a rendszerváltás óta tapasztalható szálláskapacitás-csökkenés idén megáll. A keszthelyi képviselő-testület legutóbbi ülésén elhangzott, hogy a Via Hotelnél idén elkezdődnek a munkák, és a tervek szerint 2022-ben megnyitja kapuit az ötcsillagos szálloda.

A Szallas.hu növekvő keresletet tapasztal a város iránt. Keresztes Nóra marketing menedzser: „A Top 15-ös belföldi települések között ott van Keszthely, úgyhogy ez nagyon szép előrelépés szerintem. Megvizsgáltuk azt is, hogy az előfoglaltsági adatok hogyan viszonyulnak a tavalyi évhez képest. A jelen állapot szerint 20-25 százalékos az előfoglaltsági arány Keszthelyre, ez egy nagyon szép adat és egyébként a tavalyi év időszakához képest Keszthely népszerűbb desztináció, ez egy 30 százalékos növekedés, úgyhogy mindenképpen úgy gondolom, hogy ez egy szép adat.” 

A szakemberek szerint a vendégek egyre tudatosabbak. Sokan akár fél évre előre lefoglalják nyári szállásukat. Szintén trend, hogy a magyarok inkább többször, rövidebb időre mennek nyaralni. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus