Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Gazdaság / Kereslet van, szállás alig
2019. ápr. 9. kedd | Keszthely
Kereslet van, szállás alig
Egyre népszerűbb úti cél Keszthely, de nagy hiány van a szálláshelyekből – vélekednek a televíziónk által megkérdezett szakemberek. Az egyik jelentős hazai szálláskereső portál szerint Keszthely a TOP 15 belföldi település közt van és jelentősen nőttek a nyári előfoglalások. A kínálat viszont nem fedi a keresletet, a Hotel Helikon után idén a Zala Kemping sem nyit ki, így várhatóan tovább csökken a vendégéjszakák száma.

2016-ban 231 ezer vendégéjszakát regisztráltak a városban. A Polgármesteri Hivatal adatai szerint 2017-ben jelentős volt a növekedés. A közel 297 ezer vendégéjszaka annak is köszönhető, hogy a Hotel Helikon új tulajdonosa egy szezonban még üzemeltette a szállodát. 2018-ban jelentősen csökkent a férőhelyek száma, de a belföldi turizmus erősödésének és az adómorál javulásának köszönhetően 242.421 vendégéjszakát regisztráltak.

A Hotel Helikon a tavalyi évhez hasonlóan idén sem fog kinyitni és láthatóan nem kezdték meg a várt felújítást. A Zala Kemping sem fogad vendégeket. A Balatontourist honlapján olvasható, hogy a kemping megszűnt. A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője szerint a két nagy objektum szálláskapacitása nagyon fog hiányozni.

„Már a tavalyi évben is érezhető volt, hogy nagyon kevés a szálláskapacitás. Keszthely városa azon kevés település közé tartozik a Balatonnál, ahol nagyon erős a kereslet, szemben egy viszonylag szűk és szegényes kínálattal, ez még nagyobb keresletnövekedéssel fog járni az idén. Azt gondolom, hogy akik időben nem foglalnak szállást, legkésőbb ezt nem teszik meg március-áprilisig, azok le fognak maradni, a nyári szezonról biztosan” - nyilatkozta Tar László.  

A szakember hozzátette: július elejétől augusztus végéig biztosan tele lesz a város. Hozzátette: bízik abban, hogy a rendszerváltás óta tapasztalható szálláskapacitás-csökkenés idén megáll. A keszthelyi képviselő-testület legutóbbi ülésén elhangzott, hogy a Via Hotelnél idén elkezdődnek a munkák, és a tervek szerint 2022-ben megnyitja kapuit az ötcsillagos szálloda.

A Szallas.hu növekvő keresletet tapasztal a város iránt. Keresztes Nóra marketing menedzser: „A Top 15-ös belföldi települések között ott van Keszthely, úgyhogy ez nagyon szép előrelépés szerintem. Megvizsgáltuk azt is, hogy az előfoglaltsági adatok hogyan viszonyulnak a tavalyi évhez képest. A jelen állapot szerint 20-25 százalékos az előfoglaltsági arány Keszthelyre, ez egy nagyon szép adat és egyébként a tavalyi év időszakához képest Keszthely népszerűbb desztináció, ez egy 30 százalékos növekedés, úgyhogy mindenképpen úgy gondolom, hogy ez egy szép adat.” 

A szakemberek szerint a vendégek egyre tudatosabbak. Sokan akár fél évre előre lefoglalják nyári szállásukat. Szintén trend, hogy a magyarok inkább többször, rövidebb időre mennek nyaralni. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 16. szerda 15:31 | Keszthely
Egyre több turista választja Magyarországot, azon belül a Balatont.
| 2023. feb. 16. csütörtök 16:21 | Hévíz
A 2022-es év statisztikái szerint 951 ezer vendégéjszakát töltöttek el itt a turisták.
| 2020. jan. 9. csütörtök 15:47 | Keszthely
Csökkent a kereskedelmi szálláshelyek áfája és a magánszállásadók is digitálisan közlik adataikat.
| 2013. aug. 16. péntek 20:50 | Keszthely - Hévíz
Az augusztus 20-i hosszú hétvégére már a legtöbb balatoni szálláshely foglalt, Keszthelyen is.
| 2024. jan. 12. péntek 15:04 | Hévíz
Néhéz évek után fellendülőben a fürdőváros.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.